Infantino: FIFA treba da pomeri klupsko SP

EURO 17. mar. 202017:56 > 17:57
Podeli:
Marco Rosi/Getty Images

Prvi čovek Svetske fudbalske federacije Đani Infantino najavio je da će njegova organizacija podržati promene kalendara takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

Evropska fudbalska unija pomerila je Evropsko prvenstvo sa ovog leta na naredno, pa će kontinentalni šampionat biti održan od 11. juna do 11. jula 2021. godine. Pored Šampionata ‘Starog kontinenta’ pomeren je i Kopa Amerika, koji će tako zauzeti termine koji su bili predviđeni za novi format Svetskog klupskog prvenstva.

Povezano

Infantino je u svom saopštenju u utorak najavio da će vladajuće telo svetskog fudbala u sredu imati sastanak na kojem će biti usvojene te promene kalendara.

Na tom sastanku ću predložiti sledeće korake – da se prihvati odlaganje Kopa Amerika i Evropskog prvenstva za jun i jul naredne godine. Da se odluči, kada budemo imali jasniju sliku, kada možemo da uvedemo novi format Svetskog klupskog prvenstva 2021, 2022. ili 2023. godine. Da se obave razgovori sa Fudbalskom asocijacijom Kine i Vladom Kine o odlaganju novog Svetskog klupskog prvenstva i uticaj tih promena na kalendar zajedno sa konfederacijama, njihovim članicama, kao i rad na međunarodnom kalendaru s ciljem da se nađu prikladna rešenja za sve, nadajmo se pre kraja aprila”, navodi se u Infantinijevom saopštenju.