Skaloni i Aimar privremeno vode Gaučose

Podeli:
Paolo Bruno, Getty Images Sport

Dok Fudbalski savez Argentine ne pronađe novog selektora Gaučosa posle smene Horhea Sampaolija, A reprezentaciju južnoameričke zemlje će voditi Lionel Skaloni, uz asistenciju Pabla Aimara.

Argentinska reprezentacija je završila učešće na Mundijalu u Rusiji porazom od Francuske (4:3) u osmini finala. 

Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu došlo je do raskida saradnje između selektora Horhea Sampaolija i FS Argentine, koja je odlučila da na njegovo mesto privremeno postavi 40-godišnjeg Lionela Skalonija, bivšeg reprezentativca (sedam mečeva) i nekadašnjeg fudbalera Njuels Old Bojsa, Estudijantesa, Deportiva La Korunje, Vest Hema, Rasing Santandera, Lacija, Majorke i Atalante. 

Skaloni je bio asistent u Sevilji, trenutno obavlja posao selektora reprezentacije Argentine do 20 godine, a u A reprezentaciju će dovesti još jedno poznato ime – Pabla Aimara, koji mu je već pomoćnik u mladoj selekciji. 

Skaloni, koji je i u timu Horhea Sampaolija bio asistent, Gaučose će prvo voditi u prijateljskim mečevima u septembru protiv Gvatemale i Kolumbije. 

Privremeni stručni štab, u kojem će asistent biti i Martin Tokali, bi trebalo da do kraja 2018. godine predvodi arentinski državni tim.