Ze Luis kod Nikolića, Luka Đorđević mora da ide

Rusija 7. okt. 202011:42
Podeli:
Epsilon/Getty Images

Lokomotiva je u utorak ozvaničila prelazak napadača Ze Luisa iz portugalskog Porta. Ipak da bi ovaj reprezentativac Zelenortskih ostrva i zaigrao za tim Marka Nikolića neko mora da ode.

Naime od ove godine pravilo u ruskoj ligi glasi da od 25 registrovanih igrača, osmorica mogu da budu stranci. Ostalih 17 moraju da imaju pasoše Ruske Federacije, a uz to nema više ograničenja koliko stranaca može da bude na trenu.

Marko Nikolić je i pre dovođenja Ze Luisa imao osam igrača koji nemaju ruski pasoš. To su Vedran Ćorluka, Gržegorž Krihovijak, Fransoa Kamano, Macijej Ribus, Slobodan Rajković, Luka Đorđević, Eder i Murilo Serkeira.

Sportska rubrika RIA novosti tvrdi da će Luka Đorđević napustiti Lokomotivu i da će otići u Ural iz Jekaterinburga. Crnogorac ove godine još nije zaigrao za Lokomotivu pa je realno očekivati da izbor baš padne na njega.

Ze Luis je inače doveden za sedam miliona evra iz Porta gde je prošle sezone dao 10 golova na 22 utakmice u svim takmičenjima. Pre Porta je igrao u Spartaku iz Moskve, Bragi i Žil Visenteu.