Despotović za SK: Hoću Top 3 na kraju sezone!

Rusija 1. nov. 202018:21 > 18:30
Podeli:
Aleksandar Katai i Đorđe Despotović, Foto: Srdjan Stevanovic, Getty Images

Najproduktivniji srpski napadač u evropskim ligama – reprezentativac Đorđe Despotović iz ruskog Rubina iz Kazanja.

Strelac šest pogodaka u fudbalskoj eliti, neko o kome se na prostorima velike zemlje priča, iz runde u rundu, u superlativima, uz isticanje njegovog širokog repertoara udaraca (priznaje mu se fudbalska klasa), a on bi, na kraju sezone, da bude u Top 3.

Šta bih da dodam? Ništa,“ nasmejao se Despotović na početku razgovora za Sport Klub.

Golovi glavom, levicom i desnicom?

Glava kolo vodi, tri uspešna hica, levom nogom dva i desnom ono što je preostalo. Moraću to bolje da rasporedim, da sve stavim u istu ravan, da se glava ne izdvaja… Šalim se, lako je šaliti se kad se pobeđuje. Rubin je u plus fazi, a, koliko će ona da traje? Što duže, to bolje.“ 

Arsenal je lako savladan?

„Činjenica da smo se sastali u utakmici posle one koja nam je donela iznenađujući trijumf u Sankt Peterburgu, podigla je stepen mobilnosti. Šta bi značili bodovi osvojeni protiv Zenita da juče nismo pobedili goste iz Tule? Načisto bismo uprskali stvar, od heroja postali gubitnici. Morali smo da srušimo Arsenal, i srušili smo ga, mnogo lakše nego što smo očekivali. Dominantno od prvog do poslednjeg minuta. Rubin u prepoznatljivom elementu.

Lepi golovi, a najlepši… Vaš gol?

Hvala. I da znate da niste pogrešili.“ (opet smeh raspoloženog Despotovića).

Dobar prijem lopte, šut levom nogom, takozvana zavijuša, u desni ugao?

„Neodbranjivo!

Odmah ste potrčali ka Rubinovoj klupi?

„Da timski proslavimo gol ! A,kako je na klupi rezervni golman Ivan Konovalov, moj veliki prijatelj, koji je nekad branio u niškom Radničkom i odlično govori srpski, eto dodatnog razloga zašto sam izabrao pomenuti potez.

Deoba drugog mesta na listi golgetera?

Ne krijem da mi je želja da budem u Top 3 na kraju sezone. Izvodljivo? Nadam se, verujem u sebe, verujem i u Rubin, ekipu u kojoj se kvalitetno radi – uslovi su na najvišem nivou – otud i smatram da ćemo, kako sezona bude odmicala, biti još ubedljiviji, a to bi na svojoj koži mogao da oseti i Himki u predstojećem kolu,“ zaključio je Đorđe Despotović za SK.