Apel Vlahovića iz Firence: Morate da slušate savete

Serie A 18. mar. 202020:36 > 20:40
Podeli:
Gabriele Maltinti/Getty Images

Napadač Fiorentine Dušan Vlahović prvi je srpski i jedan je od prvih fudbalera koji je bio pozitivan na koronavirus u italijanskoj Seriji A.

Getty Image/Gabriele Maltinti

Dvadesetogodišnjak je od 13. marta u izolaciji, a u razgovoru za Sport Klub poručuje da se dobro oseća i da odavno nema simptome zaraze.

Povezano

Osećam se super, kod kuće sam, za devet dana je kontrola i nadam se da će posle toga sve da bude u redu. Potrebno je samo strpljenje da sačekam da sve prođe,“ izjavio je Vlahović za Sport Klub i otkrio detalje zaraze:

„Osećam sam se najnormalnije, ali kada sam se probudio osetio sam da imam temperatutu. Kada sam je izmerio bila je blaga, oko 37. Pozvao sam klupskog doktora, uzeo lek za temperaturu, međutim, uveče je skočila na 39. Ponovo sam pozvao doktora, koji mi je savetovao da opet uzmem lek za obaranje temperature, ali jednostavno sam osećao da nešto nije u redu.“

Mladi napadač dodaje da je odmah otišao u bolnicu.

„Prvi pregledi su pokazali da sam u redu, ali sutradan su mi javili da je test pozitivan. Posle toga nisam imao nikakve simptome, niti temperatutu, niti bilo šta.

Nekadašnji fudbaler Partizana oporavlja se kod kuće i jedva čeka da kontrolni pregled potvrdi da je ozdravio.

„Nisu mi pričali o detaljima, osim da treba da prođe 14 dana. Imao sam temperaturu samo taj jedan dan. Zdravlje je najvažnije, ali pošto se osećam dobro naravno da razmišljam o fudbalu i povratku na teren. Jedva čekam da sve ovo prođe, da se vratimo normalnom životu i samim tim da treniramo i da igramo. To je nešto što igrače čini srećnim. Komunikacija sa saigračima? Imamo našu grupu na WhatsApp, dopisujemo se svakodnevno. Tu su Instagram, video igrice… čujemo se, svi smo u kontaktu. Snadbevamo se hranom uz pomoć jednog čoveka, kome javimo šta nam je potrebno. Ostavi nam ispred vrata jer nije dozvoljen kontakt.

Gabriele Maltinti/Getty Images

Vlahović je nakon saznanja da ima kroonavirus na društvenim mrežama poručio da će i njemu da da gol.

„Treba da se ostane pozitivan, pre svega strpljiv. Sve će proći. Mislim da ćemo uskori svi biti zdravi, što je najvažnije. Nema potrebe da se paniči.

Neizbežna tema je i reprezentacija Srbije. Vlahović igra odlično ove sezone, nametnuo se u Fiorentini i uz Aleksandra Mitrovića i Luku Jovića predstavlja moćno oružje Orlova.

„Žao mi je što je odložen baraž, ali nemam nikakvih sumnji da ćemo dobar rezultat napraviti i kada se bude igralo. Moje je da igram, treniram, slušam i čekam šansu. Nadam se da ću dobiti poziv. Nema potrebe da se brinemo zbog odlaganja jer naša ekipa ima kvalitet. Napadačka linija je sjajna. Vidimo kao igra Mitar, pogotovo u reprezentaciji, veliki je napadač, Luka je imao neverovatnu sezonu u Ajntrahtu…“

Napadač Fiorentine imao je poruku za sve ljude u Srbiji.

„Vidim da je vanredno stanje. Neophodno je da se slušaju saveti, da se ne odsupa od pravila, da se bude strpljiv i svestan da ne daj Bože može da se ponovi scenario iz Italije. Sve se radi zbog prevencije i treba da se slušaju saveti, da se ostane kod kuće. Sve će ovo da prođe, nema potrebe da brinu i biće sve OK,“ napomenuo je Vlahović.