Grkinić: Želimo da budemo srpski Atletik Bilbao

Srbija - Super liga 21. mar 201723:31 > 23:35
Podeli:
FK Voždovac

Nakon odluke Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije kojom je za sledeću sezonu najavljeno smanjivanje dozvoljenog broja stranaca u ekipi, prvi se oglasio Fudbalski klub Voždovac.

Voždovac je jedina ekipa u Superligi Srbije koja nema stranca u svom timu, a generalni direktor kluba, Goran Grkinić podržao je odluku FSS.

„U potpunosti se salžemo sa odlukom gospodina Kokeze. I mi kao klub imamo opredeljenje da prvenstveno forsiramo našu decu koja su ponikla u našem klubu i želimo da oni dobiju priliku pre stranaca koji ne mogu da naprave razliku na terenu“, kaže Grkinić.

„Obzirom da sam kao internacionalac igrao u Portugalu, Kipru i Mađarskoj, znam da se od stranaca traži da budu mnogo bolji od domaćih igrača. U našem prvom timu trenutno svi igrači imaju srpski pasoš, uključujući i Nemanju Nikolića i mladog Račića. Naša vizija je da forsiramo decu iz naše omladinske škole i tako će biti i ubuduće. Na neki način želimo da budemo srpski Atletik Bilbao, odnosno da budemo prepoznatljivio po igračima koji su ponikli kod nas“, objasnio je Grkinić.