Stanković: Igrači imaju plan rada, disciplinovani su

Srbija - Super liga 20. mar. 202012:29 > 12:31
Podeli:
sport klub

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je stručni štab u svakodnevnom kontaktu sa igračima, koji kod kuće sprovode program rada.

Superliga Srbije je stopirana, usled pandemije koronavirusa. Crveno-beli su se, poput ostalih klubova, povukli u izolaciju i iz svojih domova prate situaciju. Ipak, daleko od toga da nisu aktivni sa treninzima.

Mi smo i pre uvođenja vanrednog stanja napravili plan kako će igrači i šta raditi od kuće ako do ove situacije dođe. Svaki fudbaler je dobio plan rada i mi smo u svakodnevnom kontaktu sa njima. Pratimo njihovo fizičko i psihičko stanje. Svako od njih ima svoj program koji redovno ispunjava a stručni štab ih prati i kontroliše do najsitnijih detalja„, rekao je Stanković za klupski sajt.

Novi strateg srpskog šampiona zadovoljan je disciplinom svojih igrača.

Moram da ih pohvalim da su maksimalno ozbiljno shvatili sve što im je rečeno sa naše strane ali posebno jer poštuju preporuke Vlade Republike Srbije. U porodičnom okruženju sprovode sve zadatke, rade maksimalno odgovorno. Trudimo se da jednog dana kad sve ovo prođe što manje izgubimo na spremnosti igrača„.

Proslavljeni srpski igrač uputio je apel i svim građanima da se ponašaju odgoorno.

Jako je važno da se svi pridržavamo uredbi i propisa Vlade Republike Srbije i u ovim vanrednim okolnostima budemo samodisciplinovani, inteligentni, čuvamo naše porodice, komšije, naš narod i iskažemo empatiju prema svima kako bismo što pre i bezbolnije prošli ovu pandemiju. Život nema cenu, moramo biti jedinstveni, solidarni da bismo iz svega što je snašlo svet danas izašli kao pobednici„, zaključio je Stanković.

U ovom trenutku nema naznaka kad bi fudbalska takmičenja u Srbiji mogla da budu nastavljena,. Vlasti su u ponedeljak proglasile vanredno stanje u državi.