SK saznaje: Skandali na derbiju, prijavljena oba kluba

Srbija - Super liga 19. okt 202020:26 > 21:00
Foto FK Partizan M. Todorovic.jpg

Derbi projekcija, 163. u nizu, imaće i treće poluvreme. Disciplinskoj komisiji FSS biće prijavljena oba kluba, zbog nepoštovanja pravila i uputstava o organizaciji fudbalskih utakmica u doba koronavirusa.

Partizan očekuje kazna zbog katastrofalno loše organizacije susreta sa Crvenom zvezdom. Službena lica evidentirala su mnogo više od dozvoljenog broja ljudi na tribinama.

Podsetimo, prema uputstvima, utakmicu u Humskoj mogli su da gledaju isključivo predstavnici klubova i medija. U praksi nije bilo tako – prijavljeno je da su čak iza golova stajali pojedini navijači, pokriveni fotoreporterskim markerima. 

I, ništa ne bi bilo strašno da jedan od njih, sredinom drugog poluvremena, nije loptom pogodio Milana Borjana. Golman Crvene zvezde našao se na udaru lažnih fotoreportera, uoči izjednačujućeg gola Aleksandra Kataija, s bele tačke.

Verbalni duel nastavljen je i posle “napada” na Borjana. Kako se utakmica bližila kraju, strasti su se smirivale, pa je po izlasku sa terena “palo” i pomirenje. Kapiten crveno-belih pozdravio se sa trojicom navijača Partizana, u drugom poluvremenu, stacioniranim iza gola Crvene zvezde.

Nije to, ipak, bilo sve…

Na insistiranje delegata, iskusnog sportskog radnika, Požarevljanina Branka Stojakovića, u poluvremenu utakmice prostor iza gola morala su da napuste dvojica lažnih fotografa. Uz asistenciju Živka Šljukića, komesara za bezbednost Partizana, posle kraćeg razgovora ispred tunela na putu do svlačionica, iako obeleženi plavim markerima, morali su van stadiona.

Na tapetu disciplinskog organa biće i Crvena zvezda. Gostujućem timu na teret se stavlja neadekvatna primena obaveznog ponašanja u doba virusa korona.

Konačnu odluku, najverovatnije, visinu finansijske globe, trebalo bi da donese Disciplinska komisija FSS, za desetak dana, posle prijave direktora takmičenja, Aleksandra Pivića.