Gotova saga: Rakićević u Zvezdi tri godine!

ABA League 5. okt. 201615:53 > 15:55
Podeli:
KK Crvena zvezda

Petar Rakićević novi je košarkaš Crvene zvezde mts, saopšteno je na sajtu srpskog i regionalnog šampiona. Prošle sezone Rakićević je igrao za valjevski Metalac, a posle raskida ugovora dobio je papire i bio je slobodan u izboru novog kluba.

Kako se navodi, Rakićević je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor i biće zvanično predstavljen u nedelju kada Crvena zvezda dočekuje Mega Leks.

Spekulisalo se da bi mogao da pređe u Partizan, ali se ipak odlučio za crveno-bele. Ima 204 centimetra, a pokriva pozicije jedan, dva i tri.

Ponikao je u Prokuplju (rođen 4. juna 1995. godine) gde je napravio prve košarkaške korake, a nakon dvogodišnjeg boravka u Čačku, od 2014.godine nastupao je sa velikim uspehom za ekipu „Metalca“.

Veliki korak za mene, i zaista sam srećan što sam postao igrač Crvene zvezde. Potpuno sam skoncentrisan na parket i predstojeći period. Propustio sam pripremni period, moje je da sada naporno radim, da dobro treniram i što pre se uklopim u tim, i u skladu sa zamislima trenera Dejana Radonjića. Sada sam u klubu koji je na svim nivoima izvanredno organizovan, moje je samo da razmišljam o košarci“ rekao je Rakićević.

Protekog leta bio je saigrač Marka Gudurića i Nikole Rebića u selekciji Srbije na EP za igrače do 20 godina, na kome je naš nacionalni tim osvojio zlatnu medalju.