Olimpija ispala a Zdovc se još nada opstanku u ABA ligi

ABA League 18. mar 201915:13 > 15:15
Podeli:
ABA/Mornar/MEDIA Pro

Olimpija je u nedelju poražena od Krke u direktnoj borbi za opstanak u ABA ligi. Tim iz Ljubljane razočarao je navijače, ali nakon poraza se još uvek ne pakuju za seobu u ABA 2.

Kada je sezona počela iz Olimpije su najavljivali da imaju visoke ciljeve i da žele da se bore za plej of. Kako je sezona odmicala postajalo je jasno da te ciljeve neće ostvariti, a borba za prva četiri mesta polako se pretvarala u borbu za opstanak.

Podbacili su Ljubljančani i u toj najvažnijoj utakmici pa su porazom od Krke 62:59 zakucani na poslednje mesto i ispali su u ABA 2.

Ipak, trener Jure Zdovc ne misli tako i još uvek se nada da će i sledeće godine njegov tim igrati ABA ligu.

„Nadam se da će proširiti ligu. Ne predajem se, sačekajmo da vidimo šta će se dogoditi. Karte su otvorene, čuo sam da bi Olimpijakos možda mogao da dođe u ABA ligu. Ali, ako budem morao da treniram Olimpiju u ABA 2, treniraću je. euspeh neće poremetiti naše planove. Videćemo kako će sponzori reagovati, imamo uverenje da ćemo nastaviti. Niko ne veruje u scenario ispadanja iz ABA lige, sponzori su došli u Novom Mesto da podrže tim i na taj način pokazali veličinu kluba“, istakao je Zdovc.