SK: Tedeski seli Cedevitu i formira još moćniji klub!

ABA League 30. maj. 201918:51 > 19:11
Podeli:
KK Cedevita

Vlasnik Cedevite Emil Tedeski nezadovoljan statusom u gradu planira da klub preseli iz Zagreba, saznaju naše kolege iz Hrvatske.

S obzirom da je Petrol Olimpija ispala iz ABA lige nagađa se da bi Cedevita ušla u klub i uz zajednička finansijska sredstva od nekoliko miliona evra stvorila bi se vrlo respektabilna ekipa u regiji. Klub bi se zvao Olimpija Cedevita.  

Poslednjih godina najtrofejniji hrvatski košarkaški klub iz Zagreba se seli u susedstvo, Ljubljanu ili Sarajevo. Naravno zvanične potvrde još nema, ali već duže se glasno šaputa o toj mogućnosti. Čelnik Cedevite Emil Tedeski očigledno nije zadovoljan sa statusom u gradu Zagrebu. Svih prethodnih godina prava podrška je izostala, problema je mnogo, gledalaca i pravih navijača na utakmicama gotovo da i nema.

sport klub

Ovakva odluka se ne donosi preko noći. Očigledno se o odlasku iz Zagreba razmišljalo i pre, a čini se ova sezona u kojoj su se kao na traci menjali igrači, ljudi iz Uprave, pa i trener, samo je ubrzala odluku o odlasku. S obzirom na to da je Petrol Olimpija ispala iz ABA lige nagađa se da bi Cedevita ušla u klub i uz zajednička finansijska sredstva stvorila bi se vrlo respektabilna ekipa u regiji.

Klub bi se svakako takmičio u ABA ligi i verovatno Evrokupu pod nazivom Olimpija Cedevita. Proteklih sezona posećenost utakmica Petrol Olimpije bila je vrlo slaba i postoji nada da bi se to promenilo s obzirom na proračun i ambicije novog ili ujedinjenog kluba.

kkcedevita.hr

Slaven Rimac je trener Cedevite i to se neće sasvim sigurno menjati, a i dalje bi mu glavni saradnik bio Davor Užbinec, koji se prihvatio i posla sportskog direktora zajedno sa Rimcem nakon odlaska Veljka Mršića. Uskoro ćemo sve znati. Gde ima dima, ima i vatre. Razmišljanja postoje, to je sasvim izvesno.