Budućnost bolja od Mornara i u Baru

ABA League 21. sep. 201921:27 > 21:29
Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaški Budućnosti su dva puta u veoma kratkom roku pobedili Mornar. U Podgorici su slavili sa 96:76, a u revanš meču u Baru sa 93:79.

Prevagu na tasu Budućnosti, doneli su Zoran Nikolić sa 18, Martinš Mejers sa 16, Džastin Kobs sa 11, odnosno Danilo Nikolić i Petar Popović sa po 10 poena. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džejkob Pulen sa 27 i MilkoBjelica sa 26 poena. U sastavu tima nisu bili Nemanja Vranješ i Derek Nidam.

Izabranici Slobodana Subotića očigledno u veoma dobroj formi i sa mnogo samopouzdanja čekaju start finalnog turnira ABA Superkupa, dok će izabranici Mihaila Pavićevića morati da podignu nivo igre u oba pravca, ako žele, a žele, da eliminišu Benfiku i izbore plasman u FIBA Ligu šampiona.

Prva deonica je donela izjednačenu igru, a blaga prednost je bila na strani Podgoričana – 23:20. Tokom druge četvrtine, Budućnost je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, pa je uz 12 poena Martinša Mejersa i po osam Zorana Nikolića i Petra Popovića na semaforu pisalo 51:38.

Aktuelni šampion je ljubomorno čuvao stečeni kapital i tokom trećeg kvartala, pa je poslednji dočekao sa viškom od 11 poena – 73:62. Do kraja meča ništa se značajno nije promenilo ni u poslednjih deset minuta, pa je Budućnost slavila sa 93:79.

Izabranici Slobodana Subotića se okreću finalnom turniru ABA Superkupa koji počinje 26. septembra. U četvrtfinalu, Budućnost igra protiv domaćina, ekipe Cibone. Istog dana, u Lisabonu, Mornar će odigrati prvi meč protiv Benfike za plasman u FIBA Ligu šampiona. Revanš je na programu tri dana kasnije u Baru.