Novo saopštenje FMP: Mi deo blata nećemo biti

ABA League 4. nov. 201912:47
Podeli:
ABA league, FMP

Košarkaški klub FMP oglasio se u ponedeljak još jednim saopštenjem.

U opširnom saopštenju FMP je tražio objašnjenje o propustima u organizaciji meča petog kola ABA Lige u kome je poražen od Partizana. Usledio je, očekivano, odgovor prvog čoveka KK Partizan.

A u ponedeljak je na adrese redakcija stiglo i novo saopštenje tima iz Železnika. I ovo saopštenje prenosimo u celini i bez izmena:

„KK FMP ne želi bilo kakvu polemiku sa bilo kim, posebno ne sa ‘uticajnim tviterašima’ i jutjuberima, već odgovor na jednostavno i jasno pitanje – zašto je utakmica odigrana 02.11.2019. bila ista kao i sve prethodne kada je naš tim gostovao KK Partizan NIS?

Dakle, tražimo pojašnjenje za nešto što je bilo, sve ostalo je čista zamena teza i namerno skretanje sa teme. Ili je možda u pitanju deficit u intiligenciji, jer ne razumete suštinu pitanja pa odgovarate na nešto što nije tema!

Dobri srpski domaćin koji vlada moderim tehnologijama poput društvenih mreža,  sa druge strane ne shvata suštinu sporta  –  rivalstvo ne podrazumeva mržnju.

Odbijanje da se prihvati odgovornost je davanje podrške svemu onome što je pogrešno. Zreli, celoviti i ostvareni ljudi prihvataju odgovornost i trude se da nešto menjaju da bude bolje. Nedovršeni karakteri to ne mogu da urade, jer nemaju mentalnih, moralnih i ljudskih kapaciteta da se nose sa odgovornošću i nešto menjaju (ili ne smeju). Takvi samo plivaju u svom mediokritetskom mulju u kome se najbolje snalaze.

Mi deo tog blata nećemo biti, niti želimo da nas neko uvlači u priče o budžetima, teorijama zavere, utakmicama sa kojima nemamo veze i koje će se tek odigrati. KK FMP kao srpski klub sa skoro 10 srpskih reprezentativaca bivših i sadašnjih (u seniorskim i mlađim kategorijama) samo traži odgovor na pitanje – zašto je utakmica 5.kola ABA lige koju je organizovao KK Partizan bila katastrofalno organizovana.

PONOVO!“