Markota za SK: Jasno se ABA liga neće nastaviti

ABA League 24. mar. 202016:40 > 16:43
Podeli:
ABA, KK Mornar/MEDIA Pro

Situaciju u kojoj se trenutno nalazi kompletna planeta do sada smo mogli da gledamo na filmovima. Međutim, na žalost svih nas, fikcija je postala realnost.

Damir Markota, koji je pre početka sezone stigao u Mornar iz Cibone, sa kojom je osvojio titulu u Hrvatskoj, vratio se u Zagreb. Iako Bar nije daleko od Zagreba, mnogo toga je preživeo u veoma kratkom periodu.

Povezano

Sve je zaista izgledalo kao da sam u filmu. Krenuo sam iz Bara prema glavnom gradu Hrvatske, svestan i spreman na karantin i izolaciju od dve nedelje jer je to jedini način da se u ovom trenutku pruži pomoć medicinskim radnicima u borbi protiv koronavirusa. Na putu prema Zagrebu sam saznao da je grad pogođen zemljotresom, a kada sam stigao usledilo je još nekoliko potresa prilično velikog intenziteta. Ne znam kako bih rečima opisao situaciju. Sa jedne strane, treba da ostaneš kod kuće zbog koronavirusa, a sa druge moraš na ulicu jer preti opasnost od novih potresa. Ono što je u tom trenutku bilo dobro je činjenica da panike nije bilo, straha jeste, što je i normalno, ali panike ne. Za sada je situacija, ako tako mogu da kažem stabilna. Nastavljamo borbu protiv virusa, a nadamo se da potresa neće biti“, naglasio je Damir Markota za Sport Klub i nastavio, „Trenutno sam u izolaciji i tako će biti naredne dve nedelje. Pratim vesti, pratim situaciju i nadam se da će u bliskoj budućnosti život ponovo biti onakav kakav je bio pre virusa. Siguran sam da ćemo neke stvari znati više da cenimo i da ih nećemo prihvatati zdravo za gotovo. Bilo mi je zaista divno u Baru. Napravio sam sjajan potez tokom leta. Imali smo uspona i padova, ali na kraju smo ostvarili sve što smo planirali na početku sezone. Nažalost, koronavirus je prekinuo takmičenje i mislim da je svima koji su iole objektivni i samosvesni, jasno da takmičenje neće ni biti nastavljeno“.

Na pitanje kakvu odluku ABA lige očekuje u vezi sa takmičenjem, Markota je rekao:

Ne znam kakva će odluka biti i ne bih se bavio time, ali smatram da mora biti donete što pre jer je to u interesu klubova. Svima nam je žao što nismo došli u situaciju da igramo utakmice o kojima smo sanjali i za koje smo živeli tokom sezone, ali sada je sport u drugom planu. Suočeni smo sa zdravstvenim problemom koji odnosi živote ljudi širom planete i kompletan fokus mora biti usmeren ka rešavanju tog problema, jer je to osnovni uslov da se život vrati u normalu, da se vratimo na sportska borilišta i da ponovo pričamo o ciljevima, ambicijama, trofejima“ rekao je Markota.

Hrvatski košarkaš se potom još jednom osvrnuo na prethodne mesece, tokom kojih je igrao za Mornar.

Još jednom želim da naglasim da mi je bilo zaista sjajno u Baru. Bili smo kao musketari. Disali smo kao jedan, bili jedinstveni, verovali da će stvari doći na svoje mesto i kada nam nije išlo. Sada bi kompletna planeta, trebalo da funkcioniše kao što smo mi u ekipi Mornara. Svi za jednog, jedan za sve do pobede protiv koronavirusa“, naglasio je Markota.