Beron: Biće šteta ako budemo morali da otkažemo sezonu

ABA League 29. mar. 20208:37 > 8:39
Podeli:
ABA liga, KK Crvena zvezda

Košarkaš Crvene zezde Bili Beron sa porodicom je u Sjedinjenim Američkim Državama, formu održava trčanjem i kaže da bi mu bilo žao ako se sezona ne nastavi.

Košarkaši Crvene zvezde ne treniraju još od puta u Madrid gde je trebalo da igraju protiv Reala u Evroligi, ali je taj meč odložen zbog karantina u koji su u to vreme bili stavljeni igrači španskog kluba.

Crvena zvezda dala je dozvolu igračima da odu kućama dok se situacija ne smiri, a to je Beron iskoristio da ode sa porodicom u SAD.

„Porodica i ja smo odlčili da se vratimo kada su nam rekli da više neće biti treninga. Čuli smo da bi granice u Evropi mogle da budu zatvorene i na svu sreću smo uspeli. Sleteli smo dan pre nego što se sve zatvorilo. Došli smo na Floridu kod roditelja moje supruge koji ovde imaju vikendicu. Virus nije stigao do ovde. Nije bilo strašno kao u Njujorku gde je najgore. Ovde ima mnogo starih pa je mirno, dosta je ljudi, ali nije kao u celoj Americi gde je mnogo gora situacija“; poručio je Beron.

Košarkaš crveno-belih kaže da je trčanje jedini način da održava formu:

„Nedostaje mi košarka. Teško mi je jer nisam dugo uhvatio loptu. Trudim se da budem kod kuće sa porodicom, ali i da održim formu. Trčim po komšiluku, lepo je vreme“.

Beron je rekao i da bi mu bilo žao ako se sezona završi otkazivanjem:

„Nikad ne znate šta će da se desi. Uvek morate biti spremni i profesionalni. Postoji mnogo prepreka da bismo zaigrali, ali ništa ne zavisi od liga. Svuda je loše. U Španiji i Italiji posebno. Nema vremenske odrednice i ne znamo koliko će trajati pandemija. Ne znam da li će se igrati ili će sve biti otkazano, a to je šteta jer mislim da smo sklopili tim. Ali, svi proživljavaju tragediju. Ako budemo morali da otkažemo sezonu, šta da se radi“, poručio je Beron.