Nidam: Bar je moja kuća, žao mi je…

ABA League 30. mar 202015:27 > 15:32
Podeli:
KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara iz Bara, nalaze se u izolaciji, maksimalno poštuju mere koje su predložili medicinski radnici i nadležne institucije.

Čelnici kluba su kao što je i logično svim internacionalcima omogućili da odu iz Bara, da se vrate kući, a uz to, za razliku od većine klubova širom planete, doneli odluku da izmire sve finansijske obaveze iz ugovora, iako je baš teško poverovati da će ABA liga biti nastavljena.

Derek Nidam, jedan od najboljih igrača Mornara iz Bara, momak koji je bio jedan od lidera državnog tima Crne Gore na putu ka istorijskom plasmanu na Mundobasket, za sada je još uvek u Baru, a u saradnji sa čelnicima kluba i ambasadom SAD u Crnoj Gori, čeka momenat kada će se pridružiti svojoj familiji u Americi.

U Baru se osećam kao kod kuće. Nije u pitanju fraza, nego činjenica. Retki su klubovi kao što je Mornar. Svi u timu od čelnika kluba, preko stručnog štaba, igrača i zaposlenih, funkcionišemo kao jedna skladna porodica i sve odluke donosimo na isti način. Svima nam je žao što je došlo do prekida sezone, objektivno, šanse da se takmičenje nastavi su minimalne, a mi smo bili na pragu da ispunimo obećanja koja smo dali na početku sezone. Naravno, govorim o borbi za trofeje u Crnoj Gori i plasmanu u polufinale plej-ofa ABA lige”, naglasio je Derek Nidam za Sport Klub i nastavio:

Maksimalno se, kao i svi iz tima, pridržavam mera koje su naložili medicinski radnici i nadležne instance. Suočeni smo sa nevidljivim protivnikom, rivalom koji odnosi ljudske živote i nemilosrdno se širi planetom. Ono što možemo da uradimo je da ostanemo kod kuće, vodimo računa o sebi i svojim porodicama, a samim tim i okruženju u kojem se nalazimo”.

Derek Nidam je u konstantnom kontaktu sa porodicom koja se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Suočavamo se sa globalnim zdravstvenim problemom koji se širi planetom. Amerika je dugo bila pošteđena virusa, ali prema poslednjim informacijama, opasna bolest uzima sve više maha. U stalnom sam kontaktu sa članovima porodice, izuzetno sam srećan što smo svi bezbedni i što nismo direktno ugroženi. Da bi tako i ostalo, u svoje i u ime svoje porodice i svih članova Mornara, apelujem na građane da ostanu kod kuće. Ako je to način da se borimo protiv opake bolesti, onda se pridržavajte jedine taktike koja može da nam pomogne da stignemo do pobede i da se ponovo svi zajedno vidimo na parketu”, poručio je Derek Nidam.

U međuvremenu očekuje se odluka ABA lige u vezi sa takmičenjem koje je prekinuto uoči poslednjeg kola ligaškog dela u kome je Mornar trebalo da igra protiv Mege u Beogradu i pobedom osigura plasman u polufinale plej-ofa.

U ovom trenutku je neozbiljno pričati o košarci i sportu. Zdravlje je na prvom mestu. Ponavljam zaista je teško poverovati da će takmičenje biti nastavljeno. Gotovo sam siguran da je kraj, a kakva će biti odluka ABA lige, to znaju jedino čelnici takmičenja”.