Nikolić za SK: Verujemo da će treća biti sreća

ABA League 28. maj. 202012:20 > 12:23
Podeli:
KK Sutjeska /MM Studio Nikšić

Čelnici ABA lige su posle Skupštine koja je trajala više od šest sati, doneli odluke koje su bile očekivane. Posao im je olakšala Evroliga koja je prekinula sezonu, pa je bilo jasno da Zvezda ide u Evroligu, a Partizan u Evrokup.

Sezona je završena, a šampion nije proglašen. Pored toga, velika je verovatnoća da će Budućnost, Mornar i Cedevita Olimpija braniti ugled regiona u Evrokupu, ispadanja iz elitnog društva nema, a novi članovi ABA lige su postali Borac iz Čačka i Split, na osnovu plasmana u ligaškom delu takmičenja. Kratkih rukava su ostali MZT i Sutjeska iz Nikšića, ekipe koje su se nadale doigravanju i prilici da se bore za mesto u višem rangu, ali…

„Počeli smo pripreme kao da će sezona biti nastavljena. Nadali smo se da će biti pronađen modus da se odigra plej-of ili finalni turnir za mesto u elitnom društvu, ali viša sila je viša sila. Čelnici ABA lige su doneli odluku koja je donekle očekivana, ostali smo bez prilike da ostvarimo san, ali nismo klonuli duhom. Već razmišljamo o narednoj sezoni, o formiranju tima koji će biti kadar da se ponovo bori za sam vrh drugog po rangu regionalnog takmičenja, a verujemo da će treća biti sreća“, naglasio je sportski direktor Sutjeske, Boris Nikolić za Sport Klub i nastavio:

Prošle sezone nam je jedna pobeda nedostajala da stignemo do doigravanja za ABA ligu. U sezoni koju je prekinuo koronavirus smo uspeli u tome, ali nismo dobili priliku da se na terenu borimo za mesto u elitnom društvu. Ponavljam, okrećemo se narednoj sezoni sa nadom da će se kockice složiti u željeni mozaik, da ćemo biti u vrhu, da ćemo se boriti i izboriti za mesto u ABA ligi“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati Nikolić je nastavio sa izlaganjem: 

Iluzorno je trošiti reči koliko nam je žao što se desilo ovo što se desilo. Globalna pošast je zaustavila sve životne tokove, pa tako i sport. Sve se polako, na svu sreću, vraća u normalne tokove, ali zaista je teško podneti činjenicu da nismo mogli da se borimo za mesto u ABA ligi, da nismo mogli da igramo u polufinalu plej-ofa šampionata Crne Gore, a tokom kompletne sezone smo se spremali i sanjali pomenute mečeve, ali, viša sila je viša sila. Idemo dalje“, zaključio je Nikolić.