Partizan traži izbacivanje FMP Železnika iz ABA lige

ABA League 29. jun. 202010:17 > 10:19
Podeli:
SK

Košarkaški klub Partizan tražio je izbacivanje FMP Železnika iz ABA lige, potvrđeno je za Sport klub.

Povezano

Kao razlog se navodi veza sa Crvenom zvezdom i “dokazi da je Nebojša Čović na čelu oba kluba, iako nije tako na papiru“.

Crno-beli će tražiti da se FMP prebaci u drugu ABA ligu, a sledeća sednica Skupštine lige zakazana je za ponedeljak od 11 sati.

“U Partizanu su prema ABA ligi poslali dopis kako očekuju da se na sednici raspravlja o izbacivanju FMP-a u ABA 2 ligu, jer postoje nedvosmisleni dokazi kako je Nebojša Čović na čelu oba kluba, iako to nije tako na papiru“, navodi se u tekstu hrvatskih “Sportskih novosti“ i dodaje se:

“Uostalom, uzmite to ovako. Ilija Đoković je košarkaš FMP-a na kojeg je oko bacio Split, pa on za jedan naš portal te glasine potvrđuje, ali odlazi i korak dalje: ‘Interes postoji, ali imam još godinu dana ugovora s FMP-om, pa je sve u rukama Nebojše Čovića“.

Dalje, Primorska je u finansijskim problemima, sportski direktor kluba Goran Jagodnik je naglasio u razgovoru za Sport Klub da ekipa iz Kopra nastoji da ih reši i da je uveren da će tako i biti.

S druge strane, žreb za narednu sezonu je sredinom jula. Ukoliko do tada ne stigne potvrda da će Primorska moći da igra u elitnom društvu, u ABA ligu će stići MZT iz Skoplja.

Što se ABA 2 lige tiče, na osnovu plasmana u nacionalnim šampionatima, učesnici su MZT, Rabotnički, Sutjeska, Lovćen, Helios, Gorica, Sloboda Užice, Zlatibor, Spars i Široki. Dva mesta su slobodna, a veliko je pitanje da li će svi prethodno spomenuti klubovi biti u drugom po rangu regionalnom takmičenju.

Kako sada stvari stoje, gotovo je izvesno da će specijalne pozivnice dobiti Studentski centar i Zemun, a u zavisnosti od razvoja situacije biće donete odluke o novim klubovima u ABA i ABA 2 ligi.

Prema rotirajućem predesednikovanju, umesto predstavnika Cibone Domagoja Čavlovića, na mesto predsednika Jadranske lige sada bi trebalo da dođe predstavnik FMP Železnika Zoran Tošković.