Goran Stevanović novi učitelj podgoričkih „studenata”

ABA League 31. avg. 202016:18 > 16:24
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Košarkaši Studentskog centra pripremaju se maksimalno fokusirani za sezonu koja sledi, iako još nije poznato kada će početi šampionat Crne Gore, kao ni ABA 2 liga.

Međutim, što se rada tiče, stepen motivacije i posvećenosti je na vrhunskom nivou, što je potpuno razumljivo, jer su popularni „studenti” iz Podgorice formirali mlad i talentovan tim, pred kojim je svetla budućnost. Naravno, preduslov za sve navedeno su rad i odricanje.

Podsećanja radi, uz iskusnog Nikolu Pavlićevića i Emira Hadžibegovića, Studentski centar je formirao mlad, ali izuzetno perpsektivan tim. Trener Nenad Trajković i njegov stručni štab računaju na Igora Drobnjaka, Milića Starovlaha, Feđu Pajovića, Andriju Slavkovića, Viktora Vujisića, Vasilija Baćovića, Luku Žugića, Tomislava i Zvonimira Ivišića, odnosno mlade Amerikance Tajlera Hagedorna i Flečera Megija.

Nenad Trajkoviću pomagaće Goran Stevanović i Boro Stanišić. Značajno pojačanje kada je struka u pitanju, stiglo je iz Partizana, u vidu Gorana Stevanovića.

Prethodno, Stevanović je sedam godina radio u Rusiji. Bio je u stručnom štabu Trijumfa, Zenita i Spartaka iz Sankt Petersburga, a nametnuo se kao stručnjak koji je vrhunski znalac da potencijal i talenat mladih igrača pretoči u kvalitet.

U Studentski centar sam stigao, jer mi se mnogo svideo projekat koji je pokrenut. Ideja da se formira ekipa sastavljena od mladih i talentovanih igrača, te da se žestokim radom u idealnim uslovima, potencijal pretoči u kvalitet je nešto što sam oduvek voleo da radim i što radim sa ogromnim motivom i entuzijazmom. Veliko mi je zadovoljstvo što ću sarađivati sa Nenadom Trajkovićem. Očekuje nas mnogo posla, ali momci su izuzetno motivisani i spremni za naporan rad, jer su svesni da je to jedini način da svi zajedno ostvarimo snove, da realizujemo ciljeve iz projekta, a ima ih mnogo”, rekao je Stevanović za Sport Klub i nastavio:

O ambicijama kluba u rezultatskom smislu može da govori samo prvi trener Nenad Trajković. Ono što je već sada jasno je da ćemo se boriti na dva koloseka. Prvi je da budemo konkurentni svim ekipama u šampionatu Crne Gore i ABA 2 ligi, a drugi je da od mladih i talentovanih momaka formiramo igrače koji će biti kadri da igraju košarku na vrhunskom evropskom nivou, da budu članovi reprezentacije, da mogu da igraju u elitnim takmičenjima kakva su Evroliga, Evrokup, ABA liga”.