Ražnatović za SK: Izvesno je da Zagorac ide u Memfis

ABA League 28. dec 20168:00
ABA, Karpoš Sokoli/Igor Panevski

Miško Ražnatović, agent Radeta Zagorca, kaže u intervjuu za Sport klub da je skoro sigurna NBA budućnost kapitena Mega Leksa.

“Gotovo je izvesno da će sledeće godine Rade Zagorac potpisati ugovor sa Memfisom. To se u NBA zove ’verbal commitment’ – za razliku od Balkana i Evrope gde usmeni dogovori ne znače mnogo, tamo se pridržavaju dogovorenog kada se usmeno napravi plan razvoja jednog igrača. To je razlog zašto je Zagorac ostao u Megi, pošto je plan da naredne sezone ode u NBA“, objašnjava Ražnatović.

https://twitter.com/radezagorac/status/813097127069024256

U ponedeljak se podiglo mnogo bure oko transfera Anta Žižića iz Cibone u Darušafaku, a Ražnatović mu predviđa blistavu budućnost.

“To apsolutno nije nikakva smetnja za njegov nastavak karijere u NBA – da jeste, transfer se ne bi ni dogodio. Žižić će dominirati u NBA ligi i želim da što pre ode tamo – otići će sa 20 godina, to je to. Što se tiče Darušafake, daću jedan primer – poslednju utakmicu su pobedili Fenerbahče, a centri (Savaš, Aldemir, Erden) su zbirno dali tri poena, dok je Sloter povređen na duže vreme. Tu ekipu nose bekove i krila“, rekao je Ražnatović i dodao:

„Ante je kao klinac došao s Benderom na probu u Makabi, a Blat je bio oduševljen njime mnogo više nego Benderom. To je informacija iz tog vremena i nisam ni sanjao da će Žižić ići toliko visoko i da će se Blat setiti – on ga pamti još od tada. Malo je čudno da usred sezone dovodiš dete od 19 godina koje treba odmah da doprinese, ali Žižić je spreman odmah da doprinese, i fizički i mentalno“.

U intervjuu za Sport klub, koji ćete čitati u petak, Miško Ražnatović govorio je o tome koga vidi kao naslednika Miloša Teodosića, koji će biti naredni srpski košarkaši u NBA (neka imena će vas iznenaditi), otkrio je i koja mu je najveća greška u karijeri, a dotakli smo se i Nikole Jokića, Bobana Marjanovića, talenata koje još ne poznajete, kao i brojnih drugih zanimljivih tema.