KKCZ: Kuzmić bolje, komunicira sa porodicom

Euroleague 21. jul. 201913:57 > 13:59
Podeli:
fiba.basketball

Stanje srpskog reprezentativca Ognjena Kuzmića je sve stabilnije i bolje, saopšteno je na sajtu Crvene zvezde.

Kako se navodi u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana u ponedeljak je planirano prebacivanje iz šok sobe na odeljene intenzivne nege.

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da se naš košarkaš Ognjen Kuzmić oseća znatno bolje i da će u ponedeljak biti premešten iz šok sobe Urgentnog centra u odeljenje intenzivne nege te zdravstvene ustanove. Kuzmić je od petka u potpuno svesnom stanju, komunicira sa članovima svoje porodice i lekarima koji su zaduženi za njegov oporavak i kojima KK Crvena zvezda još jednom iskazuje ogromnu zahvalnost na svemu što čine kako bi se Ognjen što pre u potpunosti oporavio“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Takođe, na sajtu Crvene zvezde navodi se da je Ognjen sada potpuno van životne opasnosti, da nema negativnih promena, niti bilo kakvih komplikacija i pogoršanja sa povredama glave i grudnog koša.

Operacijom su potpuno sanirane teške povrede gornje vilice, a već tokom dana Kuzmić bi mogao i po prvi put da ustane iz kreveta, što bi, kako se navodi u saopštenju, bio izuzetan pomak i napredak posle samo sedam dana od kada je košarkaš Srbije prebačen iz Banja Luke u Beograd u teškom stanju.

Prilikom saobraćajne nesreće teške povrede zadobio je i Kuzmićev prijatelj Bogdan Ilić, a iz Crvene zvezde su saopštili da se i Ilić probudio iz kome, kao i da se zahvaljujući velikim naporima lekarskog tima u Banja Luci, oporavlja.

O daljem toku oporavka Ognjena Kuzmića Crvena zvezda će obavestiti javnos početkom naredne nedelje.