Zvezda zakazala okupljanje za 19. avgust

Euroleague 13. avg. 201917:11 > 17:13
Podeli:
Jelena Trajković

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je da će se igrači ‚crveno-belih‘ okupiti 19. avgusta, a prvi trening pod vođstvom trenera Milana Tomića odradiće tri dana kasnije.

U prva tri dana, košarkaši Zvezde će obaviti detaljne lekarske preglede i obavezne testove. Šampion Srbije i regiona će kao i prethodne sezone u Beogradu obaviti prvi deo priprema na kojima će fokus biti stavljen na sticanje fizičke snage i uvod u naredne treninge koji će biti jačeg intenziteta. Takođe deo treninga biće iskorišćen za uigravanje ekipe koja će od septembra startovati i sa pripremnim utakmicama.

Program priprema je značajno drugačiji u odnosu na neka pređašnja vremena kada su pripreme trajale i znatno duže jer je u svetskoj košarci postavljen standard da pripreme traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica. S toga, stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vreme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan individualnih priprema u clji da dođu spremni na prvo okupljanje, a oni su pokazali veliku dozu profesionalizma. Rezultati lekarskih testova i onih u teretani kreiraće dalji program treninga kako timskih, tako i individualnih“, stoji u saopštenju Crvene zvezde, u kojem se navodi da ‚crveno-bele‘ prva utakmica čeka 1. septembra.

Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, šampion Srbije će odigrati sedam utakmica pre odlaska u Zagreb, gde ‚crveno-bele‘ očekuje nastup na ovogodišnjem Superkupu ABA lige. 

Prvi protivnik Zvezde biće nemački Oldenburg 1. septembra, a već se zna da će ‚crveno-beli‘ u finišu priprema otputovati u Atinu, gde ih čekaju dve utakmice sa Olimpijakosom i jednu sa drugim atinskim ligašem Peristerijem. Upravo u Atini 13 dana kasnije Zvezda otvara zvanično takmičarsku sezonu 2019/20 utakmicomsa Panatinaikosom u dvorani „Marusi“ 3. oktobra, a taj meč, kao i sve u predstojećoj sezoni Evrolige moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.