Šakota: Ovo je nadljudski, nepošteno prema Filipu

Euroleague 20. dec. 201921:27 > 21:36
Podeli:
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota veoma je zadovoljan pobedom svog tima protiv Olimpijakosa 88:81. Međutim, dotakao se i odnosa navijača prema Filipu Čoviću.

 Crvena zvezda je odigrala potpuno dva različita poluvremena. U prvom anemično a u drugom potpuni preokret.

Video sam neku reakciju u sekundi i činilo mi se da imamo šansu da se vratimo, pre svega energetski. Ne tražim izgovore, ali imam objašnjenje. Spreman sam da primim sve kritike i da analiziramo sve pošteno, ali ovo je nadljudski. Kada se neko povredi pitanje je da li imamo adekvatnu zamenu, a imamo i ovaj neverovatan ritam. Bitno je da smo uspeli da se dignemo i preokrenemo ovu utakmicu – rekao je Šakota.

Povezano

Prednjačio je povratnik Lorenzo Braun, koji je postigao neverovatnih 34 poena

Nisu nam cilj nikakvi rekordi. On je pauzirao šest, sedam dana ali verujte meni izgleda kao da je mesec dana kako brzo idu utakmice. Diže nas na jedan nivo, ali niko nije razmišljao kako će igrati. Jednostavno ga je krenulo

Filip Čović koji je na meti navijača igrao je samo pet i po minuta.

Mogu odgovorno da vam kažem ja za 46 godina nisam tako nepošteno doživeo kao što je odnos prema Filipu. Ne mogu da shvatim ponašanje dela navijača prema Filipu, koji je naš najbolji plejmejker. Lorenzo je najbolji igrač, ali nije pošteno da navijači traže da igramo sa jednim igračem. Ne prihvatam kritiku ni za jednog igrača u toku utakmice. Kada ne budu zadovoljili promenićemo ih.

Boriša Simanić imao je bljesak sa dve trojke, ali Šakota ističe da mora da nastavi da radi.

Ja sam zatekao četiri igrača na poziciji četiri. Čak sam morao da smanjim rotaciju na toj poziciji, Derik Braun nije igrao, Faje nije bio na zadatku kako smo očekivali, pa je čak i Davidovac morao da igra. Nismo prestali da investiramo u Borišu, ali nekada to dobro izgleda, nekada malo zbunjivo kao protiv FMP.

Jagodić-Kuridža je najnovije pojačanje.

Igrači takvog tipa mogu da nam pomognu s obzirom kakav ritam imamo. A on se pokazao dobro u ABA ligi i može da nam pomogne u onome što nam je bio problem a to je energetski pad.

Kako je Jagodić-Kuridža došao sada je roster pretrpan na poziciji četiri i postaje izgledno da će neko otići. Kao favorit se izdvaja Derik Braun koji u poslednje dve utakmice nije bio u protokolu, ali Šakota nije bio decidiran.

Više o tome narednih dana.