Ataman: EL nije zakasnila, kriva je Svetska zdravstvena

Podeli:
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Anadolu Efesa Ergin Atamn je rekao da je Evroliga na vreme zaustavila takmičenje i da nije zakasnila te da je pratila savete Svetske zdravstvene organizacije.

Evroliga je prestala sa održavanjem utakmica u momentu kada je prestala i NBA liga, to jest kada je Rudi Gober bio pozitivan na koronavirus. Evroliga je uveliko održavala mečeve bez prisustva navijača, ali posle toga više nije bilo smisla da se igraju mečevi.

Mislim da je Svetska zdravstvena organizacija odgovornija od Evrolige. Veoma su zakasnili sa proglašavanjem pandemije. Evroliga je prestala da se igra na vreme„, kazao je Ataman za turski sajt Aksam.

Evroliga je pratila kao i fudbal, kao i UEFA. Ne mislim da je Evroliga jedina koja je napravila grešku. Nije bilo naznaka bolesti osim u nekim timovima„.

Efes je inače vodeći tim i u Evroligi i u turskoj Superligi. Postoje planovi po kom će se Evroliga nastaviti u letnjim mesecima.

Mi smo bili najspremniji tim u sezoni. Da li ćemo se vratiti u formu? To je rizik. Svi igači će biti spremni 70 do 80 odsto. Niko se neće vratiti u ono stanje. Naši igrači rade kod kuće, a mogu da dođu i na dva sata u trening centar sa jednim trenerom bez kontakta„, dodao je Ataman.