Ivanović: Spremamo se sa ciljem da osvojimo titulu

Euroleague 22. maj. 202017:55 > 17:58
Podeli:
Aitor Arrizabalaga/Eurolague via Getty Images

Ljubitelji košarke i dalju sa na čekanju. Čekaju odluku da li će biti nastavljeni Evroliga, Evrokup, ABA liga, šampionat Španije... Trener Baskonije Duško Ivanović je u razgovoru sa španski As naglasio da sprema tim sa ciljem da osvoji titulu.

Istovremeno, Duško Ivanović je u razgovoru sa kolegama iz Španije naglasio da pregovora oko produženja saradnje za sada nije bilo, ali da obostrana želja postoji, pa samim tim veruje da neće biti problema da se postigne dogovor.

“Još nismo razgovarali oko produženje saradnje, ali nadam se da ću ostati u Baskoniji i naredne sezone. Imam utisak da je obostrana želja da nastavimo saradnju, pa samim tim, neće biti problema ni da postignemo dogovor”, naglasio je Ivanović i nastavio:

„Veoma sam zadovoljan novim mandatom u klubu. Osećam se prijatno, kao kod kuće. Klub je mnogo porastao, iako u njemu nema previše novih lica. Zato je jasno da je ostanak u Baskoniji moja prva opcija.“

Svojvremeno jedan od najboljih bekova Evrope, koji je sa Jugoplastikom dva puta osvajao titulu prvaka Evrope, a zatim zaslužio epitet jednog od najboljih stratega Starog kontinenta, naglasio je da je i sam iznenađen globalnim zdravstvenim problemom koji je zaustavio gotovo sve životne tokove.

“Reč je o novoj situaciji, koju niko od nas do sada nije iskusio, pa je neophodno da se priviknemo i prilagodimo. S obzirom na to koliko dugo smo pauzirali, smatram da smo u dosta dobroj formi. Svi igrači su tokom karantina radili individualno u svojim kućama, a sada već imamo duple treninge. Iz komplikovanih situacija koje naiđu u životu, morate uvek izaći jači“, naglasio je Ivanović i nastavio:

‘Koliko mi treba vremena da spremim ekipu za eventualno završnicu šampionata? Nije važno koliko mi treba vremena, jer mi ga neće dati. Važno je da ovo koje imamo iskoristimo najbolje što umemo, sa jednim ciljem na umu. Želimo da osvojimo titulu, ako se šampionat nastavi. Moramo razmišljati isključivo o sebi, a ne o Realu, Barsi i drugim rivalima. Da imam mogućnost da odlučim, tražio bih mnogo više vremena, ali znam da ga ne mogu dobiti, tako da o tome ne razmišljam.“

Finiš šampionata Španije, ukoliko se donese odluka o njegovom nastavku, biće održan na jednoj lokaciji, na kojoj će se okupiti 12 ekipa, podeljenih u dve grupe.

„To će biti specifično takmičenje, poput dužeg finalnog turnira Kupa. Grupe su sličnog kvaliteta, sastavljene od ekipa sa odličnim sastavima. Biće to vrlo težak i zahtevan turnir, ali će svako imati šansu da stigne do pobede i titule”, rekao je Ivanović, a na pitanje da li je optimista po pitanju nastavka Evrolige, dodao:

„Svi mi koji volimo košarku želimo da se Evroliga vrati, ali smatram da je to sada vrlo teško. Videćemo šta će se odlučiti na sastanku u ponedeljak, ali situacija je prilično komplikovana”.