Zvanično: Kokoškov na klupi Fenera

Podeli:
Christian Petersen, Getty Images

Selektor srpske košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov novi je šef stručnog štaba istanbulskog Fenerbahčea, potvrdio je turski tim. On će na klupi žuto-plavih zameniti legendarnog Željka Obradovića, koji je nedavno prekinuo sedmogodišnju saradnju sa slavnim klubom.

Kokoškov je, pored selektorskog posle u reprezentaciji Srbije, tokom tekuće sezone bio pomoćnik Luku Vltonu na klupi NBA franšize Sakramento Kingsa, a zanimljivo je da je Kokoškov svojevremenuo upravo Željku Obradoviću bio asistent u selekciji Jugoslavije.

Povezano

Ranije se navodilo da se radi o trogorišnjem ugovoru, ali detalji saradnje još nisu obelodanjeni, ali je jasno da će se srpski trener pridružiti Feneru čim mu se obaveze u Kingsima okončaju.

Kokoškov ima 48 godina, a u bogatoj trenerskoj karijeri radio je u OKK Beogradu, mlađim selekcijama Partizana, univerzitetu Misuri, a pomoćni trener je pre Kngsa bio u Klipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu i Juti. U Finiks Sansima je radio i kao glavni trener, a tokom karijere bio je i selektor reprezentacija Gruzije i Slovenije, sa kojom je 2017. godine osvojio Evrobasket.

Na kormilu srpske reprezentacije je od 2019. godine, kada ju je napustio Aleksandar Đorđević.