Dijao se vratio u Evropu – potpisao za Pariz Levaloa

Francuska 14. sep 201719:29 > 19:31
Podeli:
Gene Sweeney Jr/Getty Images

Francuski košarkaš Boris Dijao odlučio je da se posle 14 sezona u NBA ligi vrati u Francusku, a tokom predstojeće sezone igraće za Pariz Levaloa.

Dijau je ugovor sa Jutom Džez istekao na kraju prošle sezone, a pošto nije pronašao novi angažman u najjačoj ligi na svetu, posle šest godina ponovo će igrati u domovini.

U ugovoru koji je potpisao sa klubom iz prestonice Francuske stoji klauzula po kojoj bi mogao da se vrati u Ameriku do kraja sezone.

Iskusni krilni centar je poslednji put igrao u Francuskoj tokom lokauta u Sjedinjenim Državama, a tada je branio boje Bordoa.

Dijao je profesionalnu karijeru započeo u Po-Ortezu, a od 2003. godine je igrao u NBA ligi, sa izuzetkom lokauta. Kao 21. pika na draftu izabrali su ga Atlanta Hoksi, čiji član je bio dve sezone, a potom je igrao za Finiks Sanse, Šarlot Bobketse, San Antonio Sparse i Jutu Džez prošle sezone.

Odlazak francuskog košarkaša iz Sjedinjenih Država znači da bi mogao da zaigra za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.