Janakopulos: Izvinjenje celom svetu osim Olimpijakosu

Grčka 14. feb. 201913:34 > 13:48
Podeli:
Getty images Europe

Grčku košarku potresa novi skandal jer su u polufinalu Kupa košarkaši Olimpijakosa odbili da izađu na teren u drugom poluvremenu protiv večitog rivala Panatinaikosa nezadovoljni sudijskim odlukama.

Pred polufinalni meč Panatinaikosa i Olimpijakosa su tenzije počele oko Jorgosa Printezisa. U javnosti su se pojavili audio zapisi u kojima navodno krilni centar Olimpijakosa odbija da igra za crveno bele zbog neisplaćenih zarada. Iz Pireja su optužili predsednika „zelenih“ Dimitrisa Janakopulosa da je lansirao ove netačne priče, a tenzije su eskalirale u polufinalu. 

Povezano

 Crveno beli nisu hteli da se vrate na teren u drugom poluvremenu zbog sudijskih odluka, a posle 20 minuta polufinalnog meča su gubili od Panatinaikosa 40:25. Predsednik Janakopulos je napravio ozbiljnu provokaciju kada je na klupi Olimpijakosa ostavio ženski već. I posle jučerašnjeg skandala Janakopulos se ne smiruje kada se radi o provociranju večitog rivala, a izvinio se zbog provokacije sa donjim vešom. 

Mislim da nije fer da se toliko priča o pogrešnom potezu. Naduvana je priča preko bilo kakve mere. Želim da se izvinim košarkaškom svetu, osim Olimpijakosu. Potez je bio smešan. Ako je bilo toliko loše trebalo bi da dobijem kaznu. Javno se izvinjavam navijačima Panatinaikosa jer je ovaj potez odvukao pažnju od pobede na terenu i od naših divnih navijača koji su bili na utakmici“, poručio je Janakopulos

 Janakopulos je poznat po nizu kontroverznih poteza i izjava, a prošle sezone je hteo da izvuče Panatinaikos iz Evrolige zbog navodnog lošeg suđenja i nepravednog odnosa tog takmičenja prema atinskom timu.