Bajrojt iznenadio Bajern, Lučić postigao 4 poena

Podeli:
Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Prva faza Kupa Nemačke igra se u četiri grupe sa po četiri tima, koji se bore prolaz u polufinale. Odigrani su prvi susreti.

Bajern je kao domaćin poražen od Bajrojt 89:95. Gosti su do ovog iznenađenja došli posle uporne i borbene igre i mnogo boljeg izdanja od rivala u poslednjoj četvrtini. U pobedničkoj ekipi raspoložen je bio Bartli sa 25 poena, 2 skoka i 3 asistencije, a uz njega je blistao i Olisevičijus sa 18 poena i 4 skoka.

Povezano

U timu poraženih bolji od ostalih bio je Cipser sa 18 koševa, a Vladimir Lučić je za 21 minut igre ubacio 4 poena, uz 5 skokova.

Getingen je rutinski savladao ekipu Frankfurta, posle bolje igre u većem delu susreta 79:64. U timu domaćina su Giterez i Odiajz postigli po 14 koševa, prvi je imao 6 skokova i 5 asistencija, a drugi je sa 10 skokova upisao dabl-dabl učinak.

U timu Frankfurta Gudmundson je bacio 20 poena i imao 5 skokova.

Ludvigsburg je savladao Vircburg 78:67, a do sigurnog trijumfa domaći su stigli zahvaljujući furioznoj igri u četvrtoj deonici (21:9).

U pobedničkoj ekipi istekli su se Braun i Heris sa po 18 poena, pri čemu je ovaj drugi upisao i 7 skokova, a kod poraženih Persons je ubacio 12 poena.

Utakmica Braunšvajg – Alba je odložena.