Teu otkaz u Klipersima, koja je sledeća stanica?

NBA 7. feb. 201916:31
Podeli:
Abbie Parr, Getty Images Sport

Los Anđeles Klipersi su se u četvrtak odrekli usluga srpskog plejmejkera Miloša Teodosića, što je bilo i očekivano jer ga već duže vreme nije bilo u protokolu.

Teodosić u načelu ne planira do kraja sezone da igra u Evropi, mada bi i to moglo da se promeni u zavisnosti od razvoja situacije i odabira prioriteta.

Prema pravilima NBA lige, Teodosić će sačekati još 48 sati da otkaz stupi na snagu, posle čega će postati slobodan agent. Tokom tih 48 sati bilo koji NBA klub će moći da ga doda u svoj roster, ali za sada nije jasno gde će sjajni srpski košarkaš. 

U prethodnih nekoliko nedelja Klipersi su navodno pokušavali da nađu tim sa kojim bi napravili trejd dogovor oko Miloša Teodosića. Srpski plejmejker ima ugovor vredan 6,3 miliona dolara za ovu sezonu, ali je igrao na svega 15 mečeva i veoma retko dobija minute u rotaciji Los Anđeles Klipersa. 

Specijalizovani sajt Sportando je ranije u toku dana saznao da su Čikago Bulsi i Orlando Medžik bili zainteresovani u određenoj meri za Teodosića. 

Povezano

Još pre nekoliko meseci je Anadolu Efes želeo da dovede Teodosića, a u planu je bilo da bogati turski klub učini Tea najplaćenijim igračem u Evropi. Drugi klub koji bi mogao da uđe u priču oko srpskog pleja je Makabi koji bi mogao da ponudi bogat višegodišnji ugovor bivšem igraču CSKA i Olimpijakosa. 

Poslednji put Teodosića smo na NBA parketu videli 15. decembra kada je igrao protiv Oklahome.