Bogdanović u Juti, Rouz u Pistonsima, Kemba u Bostonu

NBA 1. jul. 20190:41
Podeli:
Andy Lyons/Getty Images

Sa otkucajem ponoći po srednjeevropskom vremenu počeo je Free Agency u NBA i očekivano već u prvim minutma došlo je do nekoliko veoma zanimljivih prelazaka.

Kao što se i najavljivalo ovih dana hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović pojačao je redove Jute Džez. Ekipa iz Solt Lejk Sitija ponudila mu je četvorogodišnji ugovor vredan 73 miliona dolara, što je Bogdanović i prihvatio i tako dobio četvrti tim u NBA ligi.

Povezano

Derik Rouz će zaigrati u petom NBA timu. Posle godinu dana provedenih u Minesoti MVP iz 2011. vraća se na Istok a nova destinacija biće Detroit. Potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 15 miliona dolara.

Harison Barns ostao je u Sakramentu, a za četiri godine zarađivaće 85 miliona dolara. Sredinu nije menjao ni Kris Midlton, koji je pošteno naplatio vernost. Za pet godina u Milvokiju zarađivaće 178 miliona dolara. Sa njim je ostao i Bruk Lopez, koji će za četiri godine zarađivati 52 miliona dolara.

Boston Seltiksi su brzo našli zamenu za Kajrija Irvinga. Kao što se danima najavljivalo izbor je pao na Kembu Vokera, koji će za četiri godine dobiti 141 milion dolara.

Naravno, ovo nije sve i tek treba da se očekuju prelasci, a svakako da je Bruklin bio u centru pažnje angažovavši sjajan trio Durent – Irving – Džordan. Ovo jasno ukazuje da je Dianđelo Rasel blizu odlaska, i samim tim blizu povratka u Los Anđeles Lejkerse.