Srećan i tužan: Livingston završio NBA karijeru

NBA 13. sep. 201918:54 > 18:57
Podeli:
Gregory Shamus, Getty Images Sport

Šon Livingston objavio je da se nakon 15 godina oprašta od igranja u NBA ligi.

Gregory Shamus/Getty Images

Šon Livingston je na svom Instagram profilu objavio da se nakon 15 godina oprašta od igranja u NBA ligi.

„Posle 15 godina u NBA, istovremeno sam i tužan i srećan i zahvalan. Teško je uopšte objasniti emocije i sve što je potrebno da uradite kako biste pokušali da ostvarite svoj san. Svi koji su u tome uspeli znaju kakva je mentalna, emocionalna snaga potrebna da inspirišete sebe i da čak i inspirišete druge na tom putu. Ono na šta ću najviše biti ponosan je što su tokom svih ovih godina moj karakter i sve što cenim bili na velikom ispitu i preživeo sam“, napisao je Livingston.

„Svima koji su me podržali veliko hvala. Hvala mom dedi koji mi je uvek pokazivao da u životu ima još nečeg sem košarke. Hvala mojim ujacima koji su me odgojili kao da sam njihov. Mojoj deci i ženi… Budućnost je svetlija od naše prošlosti i već vidim sebe kako započinjem novo životno poglavlje sa vama“, dodo je Livingston uz brojne zahvale svima koji su na bilo koji način učestvovali u njegovoj karijeri.

https://www.instagram.com/p/B2W0HYllm6O/

Los Anđeles Klipersi izabrali su Livingstona kao četvrtog pika na draftu 2004. iz srednje škole. Tokom treće sezone doživeo je tešku povredu, jednu od najružnijih koju smo mogli da vidimo prethodnih godina. Iščašio je koleno, slomio nogu i pokidao ligamente i meniskus zbog čega je propustio celu sezonu.

Klipersi ga nisu zadržali kada mu je ugovor istekao 2008. i postao je slobodan agent. Igrao je za Hit, Grizlise, Tander i Vizardse pre nego što je 2014. došao u Voriorse sa kojima je tri puta bio šampion NBA.

U julu je Stiv Ker, kada se klub zahvalio Livingstonu kao igraču, rekao da se nada da će on ostati u klubu na neki drugi način.