Neš: I Dončić i Porzingis su prototip moderne košarke

NBA 20. sep. 20199:57
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Legendarni košarkaš Dalasa i Finiksa Stiv Neš kaže da su Meveriksi u Luki Dončiću i Kristapsu Porzingisu pronašli odličnu osnovu tima.

“Mislim da je ovo uzbudljivo doba za navijače Meveriksa, u timu imamu dvojicu neverovatnih igrača koji mogu da prave razliku u njihovu korist, pod uslovom da stvore zajedničku vezu i hemiju, da se dobro razumeju“, kaže 45-godišnji Neš i dodaje:

“Obojica su prototip moderne košarke, oko njih ima još talentovanih košarkaša, igrača uloge koji mogu da odigraju iznad očekivanja, a da pri tom budu zadovoljni svojom ulogom i da ne narušavaju hemiju. Jedva čekam da vidim kako će se zajedno razvijati ove godine“.

Dugogodišnji je bio saigrač i veliki je prijatelj sa Dirkom Novickim, koji se povukao iz košarke posle prošle sezone.

“Nikada ne može da se kaže unapred za nekoga da će biti MVP, pogotovo kada ne dođe u ligu sa velikom reputacijom. Bio sam siguran da može da bude Ol-star, ali nisam znao da će biti jedan od najboljih u istoriji. Postao je igrač za istoriju košarke. Uložio je srce i dušu u ovu igru, doveo je telo do tog nivoa da je mogao da igra 21 godinu, divim mu se i poštujem ga. Ponosan sam što sam bio deo njegovog putovanja“, zaključio je Neš, dvostruki MVP.