Van Gandi: Trebalo je Bobiju da dam veću minutažu

NBA 8. dec 201913:27 > 13:31
Podeli:
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Američki trener Sten Van Gandi rekao je da mu je bilo zadovljstvo što je radio sa srpskim centrom Bobanom Marjanovićem u Detroit Pistonsima, kao i da je trebalo drugačije da donosi odluke o njegovoj igri.

Marjanović je imao sjajnu partiju u pobedi protiv Nju Orelansa – postigao je 15 poena, uz 16 skokova. To je najbolji nastup srpskog reprezentativca ove sezone u NBA ligi.

Povezano

Stalno razmišljam o tome šta je u trenerskoj karijeri trebalo da uradim bolje ili drugačije, stalno procenjujem svoje odluke u prošlosti i da – trebalo je da dam Bobanu više prostora i pustim ga da igra više. Mislim da ima još trenera koji bi to mogli da kažu“, rekao je Van Gandi i dodao:

„Kao trener stalno razmišljate o tome kako biste mogli najbolje da se odbranite i primite što manji broj koševa, a on u tom segmentu ne dominira. Ipak, on je ofanzivno nezaustavljiv i nije sebičan, sve dobro radi. Voleo bih da sam mu dao veću minutažu“.

Američki stručnjak je u julu ove godine govorio i ekskluzivno za Sport klub. Tada je takođe istakao da je Marjanović najnezaustavljiviji centar u NBA ligi, a govorio je i odličnim partijama Nikole Jokića u Denveru.

Kompletan intervju pronađite OVDE.