KAT: Moja majka je u komi, imala je simptome COVID-19

NBA 25. mar. 20208:23 > 8:27
Podeli:
Andy Lyons/Getty Images

U emotivnoj poruci na Instagramu košarkaš Minesote Karl-Entoni Tauns je govorio o zdravstvenom stanju svoje majke koja je u teškom stanju, a veruje se da ona ima virus korona.

Majka Karl-Entonija Taunsa je u bolnici od prošle sedmice. Žaklin Kruz je trenutno u komi i na aparatima je za veštačko disanje, dok su sve te komplikacije nastale verovatno zbog virusa COVID-19.

Mislim da je važno da svi shvate ozbiljnost onoga što se dešava u svetu sa koronavirusom i mislim da mogu da pomognem s obzirom na to gde je moj život trenutno i odlučio sam da u ovom klipu objasnim šta se dešava. Ranije ove nedelje su mi rekli da mojim roditeljima nije dobro. Prva reakicja je bila da tražim pomoć za njih odmah. Rekao sam im da idu u najbližu bolnicu i posle nekoliko dana bez napretka. Posebno je sestra govorila da mora da se testira na koronu. Bilo joj je sve gore i u bolnici su radili sve što su mogli. Bilo joj je bolje, imala je groznicu i temperaturu. Pluća su joj bila sve lošije, kašalj sve gori„, rekao je Tauns u video klipu kog je objavio na Instagramu.

Inače Karl-Entoni i njegov otac Karl Senior su negativni na virus korona ali im je rečno da budu u samoizolaciji.

Rekli su mi da je sve krenulo loše odjednom i da joj se stanje sa plućima pogoršalo, da ima probleme sa disanjem i objasnili su mi da su je stavili an ventilator. Bilo joj je sve gore i bila je zbunjena svime i pokušavao sam da je ohrabrim i budem pozitivan. Ona je sada u medicinski indukovanoj komi. Sada mi samo daju podatke o njenom stanju. Teško je i svakodnevno gledamo kako ide, pozitivni smo„, dodao je igrač Minesote.