Pavlović o odlasku velikana: Ostali smo bez gromade

NBA 23. maj. 20209:32 > 9:36
Podeli:
Brian Bahr/Getty Images

Košarkaški svet je u petak rastužila informacija da je preminuo legendarni trener Jute Džez Džeri Sloun, a mnogi košarkaški velikani su se od njega oprostili biranim rečima. Nekadašnji igrač Partizana Aleksandar Pavlović govorio je o tome kako je bilo sarađivati sa velikanom.

Sloun je preminuo sa 78 godina posle duge borbe sa Parkinsonovom bolešću.

Povezano

Bio je veliki trener i veliki čovek. Znate kako je kada ste klinac, a ispred vas stoji trener – NBA gromada. I onda, polako sedne s vama da razgovara, sa velikim razumevanjem i poštovanjem. Bio je ogroman autoritet, slično kao evropski treneri, ali sa ozbiljnim uvažavanjem svakog igrača i njihovih ličnosti”, izjavio je Aleksandar Pavlović u razgovoru za Nova.rs.

Pavlović je u NBA igrao od 2003. do 2013. godine, a najbolja sezona mu je bila 2006/2007. kada je u dresu Klivlend Kavalirsa imao 9 poena i 2,4 skoka za oko 23 minuta na parketu po meču. Ipak, prva destinacija u najjačoj ligi bila je franšiza iz Solt Lejk Sitija u kojoj je sarađivao sa čuvenim Slounom.

Do detalja je vodio računa o gotovo svemu, ukazivao na greške, trudio se da budemo ne samo bolji igrači, nego i ljudi… Brinuo se o nama, čak i van dvorana. daću vam jedan mali primer: u vreme kada nije potojao NBA dres kod, uvek nas je upozoravao da budemo adekvatno obučeni, dok nam je tokom utakmica odmah skretao pažnju da uvučemo dres u šorts. Možda se to nekome sa strane čini beznačajno, ali zapravo govori o jednom ozbiljnom sistemu vrednosti koji je uspostavio Sloun i koji je i danas izuzetno cenjen”, izjavio je nekadašnji košarkaš Budućnosti, Partizana, PAO i sedam NBA klubova.

Marina Kobzeva/EB via Getty Images