Igrači prelomili: Nastaviće se plej-of NBA!

NBA 27. avg 202017:59 > 18:00
Maddie Meyer, Getty Images Sport

Plej-of NBA lige biće nastavljen, prenosi dobro obavešteni novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

U sredu uveče prvo su košarkaši Milvoki Baksa rešili da ne izađu na teren u meču sa Orlandom u znak protesta zbog rasne diskriminacije i pucanja u Džejkoba Blejka, 29-godišnjeg afroamerikanca.

Povezano

Posle toga su se na društvenim mrežama oglasili brojni igrači, novinar ESPN Keni Smit napustio je studio, emotivno su govorili Dok Rivers i Kris Veber, a i ostale ekipe rešile su da ne izađu na teren.

Kada je NBA „povukao nogu“, odložene su i utakmice MLB (bejzbola) i MLS (fudbal), a teniserka Naomi Osaka objavila je da neće igrati polufinale turnira u „Sinsinatiju“.

Posle duge noći, održan je sastanak igrača i ustanovljeno je da ne bi bilo svrsishodno da se prekine plej-of – mečevi koji je trebalo da budu na programu u četvrtak biće odloženi, a uskoro će biti poznato i kada će se doigravanje nastaviti. Verovatno veoma brzo, već u petak.

Kako prenosi Yahoo, posle prospavane noći došlo je do promena stava, a i Lebron Džejms bio je među onima koji smatraju da je u interesu igrača da se sezona završi.

Malo pre toga, Naomi Osaka objavila je da će ipak igrati svoj meč u petak, nakon što su organizatori turnira odložili mečeve na dan takođe u znak protesta zbog rasne diskriminacije.