Zvanično: Stiv Neš je novi trener Netsa

NBA 3. sep. 202015:48
Podeli:
Elsa Getty Images Sport

Stiv Neš novi je trener Burklin Netsa, zvanično je potvrđeno u četvrtak. Potpisan je četvorogodišnji ugovor.

U poslednjh nekoliko nedelja vlasnik Džo Cai i generalni menadžer Šon Marks intezivno su radili na dovođenju Stiva Neša. U četvrtak je objavljeno da će legendarni igrač postati prvi trener franšize iz Bruklina.

„Čast mi je što sam dobio priliku da vodim ovakvu organizaciju. Zahvaljujemo Šonu i Džou što su mi ukazali poverenje“, rekao je Neš.

„Trenerski posao je nešto o čemu sam razišljao i čime sam želeo da se bavim kada dođe pravo vreme. Uzbuđen sam zbog svega što nas čeka“.

Legenadrni Kanađanin biće 23. trener Netsa. Do sada nema trenerskog iskustva, a posle završetka igračke karijere bio među savetnicima u Golden Stejt Voriorsima.

„Posle niza sastanaka sa različitim kandidatima, na nama je bilo da donesemo tešku odluku. U Stivu viimo lidera i mentora, kojeg će naši igrači sigurno poštovati“, dodao je Marks.

Kanađanin je tokom 19 godina duge NBA karijere nastupao za Sanse, Meverikse i Lejkerse, a tri puta je bio u idealnoj postavi lige i osam puta učesnik Ol-star utakmice.

Podsećamo, Netsi su otpustila Kenija Etkinsona u martu i od tad je sa ekipom radio pomoćnik Žak Von.

Netsi su u ovu sezonu ušli uz velike ambicije, posle dovođenja Kevina Durenta i Kajrija Irvinga, ali su rezultati bili ispod očekivanja.