Harden i Vestbruk se bune: Nezadovoljni šansama Rokitsa

NBA 11. nov 202022:09 > 22:10
Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Superzvezde Hjuston Rokitsa Džejms Harden i Rasel Vestbruk prilično su zabrinute za blisku budućnost kluba usled odlaska trenera Majka D’Entonija, generalnog menadžera Derila Morija i slabih izgleda da će se tim pojačati trejdovima i kroz draft, prenosi ESPN pozivajući se na izvore bliske ekipi.

Predstavnici dvojice igrača razgovarali su sa čelnicima Rokitsa i izrazili svoju zabrinutost “smerom u kojem se kreće franšiza i šansom da se dođe do titule u bliskoj budućnosti”.

Povezano

I Harden i Vestbruk su u prošlosti bili najkorisniji igrači lige, ali nijedan nije imao veliki uspeh u plej-ofu.

Teško je da će Hjuston moći da se pojača kroz trejdove jer je tim veoma blizu poreza na luksuz, a vlasnik tima Tilman Fertita poznat je kao prilično škrt i nevoljan da pređe iznos “seleri kepa” i plati dodatni porez kako bi tim bio konkurentniji u doigravanju.

Osim toga, Rokitsi na predstojećem draftu neće imati izbor, budući da su se svog pika prve runde odrekli u trejdu za Roberta Kovingtona.

Garantujem da ćemo se truditi da trejdovima dobijemo pik na predstojećem draftu i pojačamo tim. Bićemo veoma agresivni u toj nameri”, izjavio je Rafael Stoun, novi generalni menadžer teksaške franšize.