Od gotovog posla do istrage u dogovoru Kingsa i Baksa

NBA 20. nov 202010:47 > 10:49
Podeli:
Kim Klement - Pool/Getty Images

U ponedeljak je objavljeno da su se Sakramento i Milvoki dogovorili oko trejda za Bogdana Bogdanovića. U sredu je stigla vest da je dogovor propao jer Bogdanović nije pristao na ugovor, a u petk stiže vest o tome da je povodom celog slučaja NBA pokrenula istragu.

Kako su pisali američki mediji, svi redom pozivajući se na gotovo uvek pouzdanog Adrijana Vojnarovskog, Sakramento Kingsi i Milvoki Baski dogovorili su se oko trejda Bogdana Bogdanovića u ponedeljak. Trebalo je da Baksi dobiju Bogdanovića i Džastina Džejmsa, a Kingsi Dontea Divićenca, Ersana Iljasovu i Di Džej Vilsona. To je bilo u ponedeljak.

Sam tajming je bio pomalo čudan jer je u ponedeljak počeo vansezonski trejd period, ali ograničeno slobodni i slobodni agenti mogu da pregovaraju tek od petka, 22. novembra. To je praktično značilo da ni Kingsi ni Baksi sa Bogdanovićem u tom trenutku nisu ni mogli da pregovaraju.

Ipak, jasno je da klubovi i igrači obave sve pregovore pre zvaničnog početka roka, a da onda samo finalizuju dogovore. Ali takođe je jasno da niko ne objavljuje ovakve informacije pre nego što zvanično počne rok za to. Upravo je detalj da su oba kluba javno objavila svoj dogovor u vezi sa Bogdanovićevim ugovorom učinio celu situaciju spornom.

U sredu je stigla vest da je ceo posao oko trejda propao jer Bogdanović nije ni pristao na dogovor. I to je samo po sebi dosta čudno jer su se očigledno klubovi dogovarali, a niko nije kontaktirao igrača. Američki mediji su odmah spekulisali da je i do toga došlo kako bi se zataškali pregovori koji su vođeni pre vremena i kako bi posao bio obavljen od petka.

Sve se dodatno zakomplikovalo u četvrtak vestima da je Milvoki odlučio da ne garantuje ugovor Iljasovi čija je plata bila ključna kako bi ceo dogovor između dva kluba bio održiv. Umešala se u petak i NBA liga koja je pokrenula istragu i čini se da od celog zamišljenog posla između dva kluba na kraju neće biti ništa.

Kingsi će zapravo biti na velikom gubitku jer će sada drugi timovi iskoristiti činjenicu da su oni sami želeli da se odreknu Bogdanovića i on će umesto kao ograničeno slobodan moći da ode praktično kao slobodan agent.