Gasol ne može u Kinu, ali bi voleo na Olimpijske igre

Reprezentacija 22. maj. 201912:55 > 13:08
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Pau Gasol je već rekao da neće moći da pomogne španskoj reprezentaciji na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, ali se nada da će biti u olimpijskoj selekciji na Igrama u Tokiju.

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol ima 38 godina i i dalje ne planira da se povuče. On je imao povredu u martu zbog koje je morao na operaciju i već je završio sezonu u kojoj se njegovi Milvoki Baksi bore za NBA finale sa Toronto Reptorsima. 

Prošlo je najgore što se tiče operacije. Jedva čekam da se oporavim i da počnem da treniram. Zbog povrede neću moći da igram za reprezentaciju Španije u Kini na Svetskom kupu. Želim sve najoblje nacionalnom timu. Biće teško ovo leto jer bih radije bio sa timom. Reprezentacija je za mene uvek bila važna i uvek sam ponosan da igram uza nju i da ostvarujem uspehe“, rekao je Pau Gasol koji je povredio skočni zglob leve noge. 

Košarkaš koji je rođen u Barseloni se nada međutim da će još moći da igra za tim Španije.

Nadam se da ćemo se kvalifikovati za Olimpijske igre kako bih tada bio u nacionalnom timu. Zbog mojih godina, normalno je da ljudi pričaju da neću moći da igram. Volim da igram košarku i voleo bih da nastavim karijeru. Zato sam i išao na operaciju da bih mogao da igram na najvišem nivou i da budem spreman za narednu godinu“, poručuje Gasol. 

Zbog ove povrede ne ide sve po planu jer ne igram finale Istoka sa Baksima, ali sam u timu i pokušavam da donesem moje iskustvo i liderstvo. Voleo bih da sam igrao protiv brata Marka, ali nije bilo suđeno zbog situacija koje nisu pod mojom kontrolom“, kaže centar Milvokija.