Nehumana, a regularna borba za titulu na +40!

Srbija KLS 13. jun. 201915:24 > 15:40
Podeli:
KK Partizan NIS

Posle dva meča finala plej-ofa Košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana rezultat je 1-1, a dan posle druge utakmice podjednako se priča o trojci Radeta Zagorca za pobedu crno-belih i nehumanim uslovima za igru u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Pretoplo je bilo i u prvom duelu, kada je domaćin bio klub sa Kalemegdana, ali zahvaljujući vrelom talasu koji je zahvatio Beograd i Srbiju u ‘hramu košarke’ je iz dana u dan sve toplije.

U dvorani koliko-toliko radi ventilacija, ali sistem za klimatizaciju nije u funkciji i neće biti do kraja odlučujuće serije u borbi za titulu. Trener Partizana Andrea Trinkijeri je posle meča u sredu na konferenciju za medije došao u majici sa svojim likom i čelnicima ‘lige’ je zapretio da će ih kazniti ukoliko oni njega kazne što do kraja nije ispoštovao dres kod.

Povezano

„Ako me Liga kazni što nisam u košulji i sakou, ja ću njih kazniti jer je u hali bilo 40 stepeni i ja ne mogu da promenim četiri košulje. U tom slučaju bi trebalo bi da dođem sa dva auta na uktakmicu – jedan da mi vozi garderobu, a drugi mene,“rekao je Trinkijeri, a nadovezao se i njegov kolega sa klupe Zvezda Milan Tomić.

„Najteže je igračima, stvarno je velika je vrućina. Apelujem da se dvorana klimatizuje, rekli smo to sto puta. Ako mogu to da učine, bilo bi mnogo bolje. Uslovi su stvarno nenormalni.

print screen

Zaista, uslovi za igru bili na ivici regularnosti, igrači su bili mokri od trenutka kada su izašli na parket do odlaska iz dvorane. Navijači su zbog velike vrućine i vlažnosti jedva dolazili do daha, a pojedini su bukvalno uz pomoć prijatelja napuštali Pionir.

Nažalost, nije prva godina da se takve stvari dešavaju. Dvoranu „Aleksandar Nikolić“ po završetku plej-ofa očekuje renoviranje i verujem da će tada i klime da se dovedu u red,“ kaže za Sport Klub direktor takmičenja Leon Deleon.

Iz kancelarije KLS navode da su svesni u kakv im se uslovima igraju finali mečevi, ali da su im ruke vezane.

Katastrofa je gledati na TV, a ne biti na terenu ili u dvorani, ali klubovima ne odgovara da idu u Arenu,“ dodaje Deleon.

U pravilniku takmičenja piše da mečevi neće biti odigrani ukoliko je temperatura u dvorani manja od 16 stepeni Celzijusovih, ali gornja granica ne postoji.

Ovo bi mogao da bude povod da eventualno razmišljamo u tom pravcu. Kada je hladno, klubovi mogu da dogreju i utiču na temperaturu, ali u ovom slučaju nisu krivi.

Narednih dana će u Beogradu biti izuzetno toplo i jasno je da će u subotu ponedeljak u Pioniru biti kao u sauni.

U pravilniku ne postoji mogućnost da delagat i sudije na licu mesta donesu odluku da ne postoje uslovi da se meč odigra,“ istakao je Deleon.

Rezultat u seriji sada je 1:1, a naredni meč na programu je u subotu, a domaćin će biti ekipa Crvene zvezde. Finalna serija igra se na tri pobede.