Tom Brejdi – 100.000!

NFL 7. nov 20228:09 2 komentara
Tom Brejdi
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi obeležio je veče u NFL, pošto je bio najbolji u pobedi svog tima nad Los Anđeles Remsima sa 16:13, uz jedan veliki jubilej.

Pročitajte i:

U duelu sa timom koji je prekinuo njegovu poteru za osmim Superboulom, Brejdi je bio fantastičan u poslednjoj akciji, kada je kompletirao četiri uzastopna dodavanja, a zatim je pronašao i ruki tajt enda Kejda Otona, koji je napravio tačdaun od jednog jarda.

„Osećaj je strava, osećaj je je..no sjajan“, rekao je 45-godišnji Brejdi, koji kao član Bakanirsa dosad u tri pokušaja nije pobedio Remse.

Ipak, ono što je obeležilo meč jeste dodavanje od 15 jardi za raning beka Lenard Furneta u drugoj četvrtini – time je Brejdi prešao granicu od 100.000 jardi pasovima u regularnoj sezoni i plej-ofu zajedno.

„Glavna je pobeda, čoveče, nikada me nisu zanimali rekordi, samo pobede“, dodao je sveže razvedeni Brejdi, koji je kompletirao 36 od 58 pasova za 280 jardi.

„Volimo tog momka do smrti, uvek imamo šansu sa njime“, plastično je opisao trener Bakanirsa Tod Bouls.

Bio je to i Brejdijev 43. povratak u četvrtoj četvrtini sa mesta startnog kvoterbeka, čime se izjednačio sa Pejtonom Meningom.

„To je ludo“, kaže saigrač Majk Evans, „Mislim da mu niko neće prići ni blizi. S razlogom je najveći svih vremena“.

U preostala dva meča završena u noći između nedelje i ponedeljka, pobede su ostvarili Kanzas Siti Čifsi i Sijetl Sihoksi.

Čifsi su u produžetku bili bolji od Tenesi Tajtansa sa 20:17, na krilima fantastičnog Patrika Mahomsa – kompletirao je 43 od 68 pasova za 446 jardi, uz tačdaun, a trčao je i za izjednačenje i konverziju od dva poena u kasnoj fazi poslednje četvrtine. U produžetku se kiker Herison Batker iskupio za dva prethodna promašaja i fild golom doneo trijumf Čifsima.

Sihoksi su pobedili Arizona Kardinalse u gostima 31:21 za svoj četvrti uzastopni trijumf. Kvoterbek Džino Smit imao je veliki kiks u trećoj četvrtini, kada mu je lopta presečena direktno za tačdaun domaćih, ali se oporavio i sjajnom igrom u nastavku bio jedan od najzaslužnijih za trijumf.

Na kraju je Smit bacao za 275 jardi i dva tačdauna, dok je ruki Kenet Voker treći pretrčao 109 jardi, uz dva tačdauna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare