Srpske odbojkašice kreću po olimpijsku vizu (SK1, 4.00)

Odbojka 15. sep 202321:56 0 komentara
xSportpix.bex xStijnxAudoorenxStijnxAudoorenx via Guliver image

Odbojkašice Srbije u noći između petka i subote počinju borbu za olimpijsku vizu. Učestvuju na turniru u Kini sa još sedam selekcija, a samo će dve ići u Pariz. Sve mečeve gledaćete na Sport Klubu, a prvi je u 4.00. Duel pratite na Sport Klubu 1.

U grupi A koja se igra u Ningbou uz Srbiju su još domaćin Kina, Kanada, Dominikana i Holandija, kao najozbiljniji protivnici. Turnir popunjavaju Čehinje, Meksikanke i Ukrajinke koje su među autsajderima.

Meksikanke će biti baš prve protivnice izabranicama Đovanija Gvidetija. Za evropske vicešampionke i svetske šampionke to bi trebalo da bude lak zalogaj, a zatim će slično biti i protiv Ukrajinki u nedelju u 10 ujutru kada je na programu drugo kolo. U utorak opet u 4 Srbija igra sa Kanadom, u sredu sa Češkom, pa opet sledi dan pauze i utakmica u petak sa Dominikanom. Duel sa Holanđankama je u subotu u 10 ujutru, a jedini meč u večernjem terminu po kineskom vremenu je u nedelju 24. septembra protiv domaće selekcije. Taj meč će biti na programu u 13.30 po srednjeevropskom vremenu.

Realno je očekivati da će tada već sve biti rešeno što se tiče plasmana u Pariz, bar što se tiče selekcije Srbije koja je apsolutni favorit na turniru. Osim u Ningbou olimpijske vize se dele u Tokiju i Lođu, dok će još pet ekipa biti kvalifikovano na osnovu FIVB rang liste.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!