Tipsarević predao meč Džumhuru u Sankt Peterburgu

ATP 17. sep. 201914:39
Podeli:
Jon Naga

Damir Džumhur plasirao se u osminu finala turnira u Sankt Peterburgu pošto mu je Janko Tipsarević predao meč pri vođstvu 86. tenisera sveta 7:5, 3:6, 3:1.

Bosanac se u glavnom žrebu našao kao ‘srećni gubitnik’ iz kvalifikacija, dok je Srbinu mesto bilo zaharantovano zahvaljujući ‘zaštićenom renkingu’. Džumhur je u narednu rundu prošao, pošto mu je Tipsarević predao meč posle skoro dva sata igre.

Janko je ovom predajom izjednačio rekord Tomija Hasa i sada njih dvojica dele rekord s najviše predatih mečeva (24 u karijeri).

Damir je odlično počeo meč, pa je uz dva brejka poveo sa 4:0. Ipak, vratio se odmah Janko, pa je izjednačio na 4:4. U završnici je Džumhur bio za nijansu bolji, pa je još jednom oduzeo servis gem rivalu.

U nastavku je srpski teniser imao inicijativu. Kontrolisao je situaciju Tipsarević, pa je sigurno došao do drugog seta. Indisponiran je bio Džumhur, pa se u jednom momentu i glasno konstatovao da će izgubiti.

Ipak, napravio je 86. teniser sveta brejk već u prvom gemu odlučujućeg seta. Iako je Tipsarević imao priliku da isto učini u četvrtom, nije je iskoristio, pa je potom i rešio da preda meč.

Džumhur će u narednoj rundi igrati protiv Mihaila Kukuškina.