Lejver kup: Tim i Cicipas za vođstvo Evrope

ATP 20. sep. 201921:34 > 21:38
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup

U petak su na programu bila tri meča prvog dana Lejver kupa, a Evropi su prednost pobedama doneli Dominik Tim i Stefanos Cicipas, dok je jedan bod za Svet osvojio Džek Sok.

Dominik Tim je sa 2:1 bio bolji od Denisa Šapovalova (6:4, 5:7, 13:11) u veoma zanimljivom super taj-brejku.

Povezano

Sok je sa 2:0 savladao Italijana Fabija Fonjinija (6:1, 7:6 (3)) i izjednačio rezultat, a u poslednjem meču dana u Ženevi Stefanos Cicipas je savladao Tejlora Frica sa 2:1 (6:2, 1:6, 10:7).

Lejver kup se igra na dva dobijena seta, a ukoliko bude 1:1, pristupa se super taj-brejku, u kojem je pobeđuje igrač koji prvi osvoji deset poena.

Aktuelni osvajač Lejver kupa je tim Evrope, koji je 2018. godine, u drugom izdanju takmičenja, do trijumfa stigao u sastavu sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

U Lejver kupu 2019 Evropu sa klupe predvode Šveđani Bjern Borg i Tomas Enkvist, a za tim nastupaju Rafael Nadal, Rodžer Federer, Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Roberto Bautista Agut i Fabio Fonjini. Svet, koji predvode Džon i Patrik Mekenro, u sastavu imaju Džona Iznera, Miloša Raonića, Nika Kirjosa, Tejlora Frica, Denisa Šapovalova, Džordana Tompsona i Džeka Soka.