Janko za SK: Kretenski i glupo to što su rekli o Novaku

ATP 18. mar 202019:28 > 19:35
Podeli:
Jon Naga

Janko Tipsarević, nekadašnji osmi teniser sveta i trener Filipa Krajinovića, kaže da su srpski teniseri uhvatili jedan od poslednjih letova za Evropu.

“Vratili smo se čoporativno svi iz SAD pre nekoliko dana, ovaj virus je sve nekako zatekao totalno nespremne, kao da niko nije verovao da može ovoliko da se otrgne kontroli“, kaže Tipsarevića za Sport klub.

Janko pokušava da nađe i svetlu stranu u svemu, a sa suprugom Biljanom očekuje drugo dete.

Povezano

“Ovo je trebalo da bude moj život posle kraja karijere u Madridu, da provodim više vremena kod kuće sa porodicom. Možda je jako glupo što ću ovo reći, ako stavimo po strani zdravlje, prija mi što sam kod kuće sa porodicom svaki dan. Malo čudno vreme da se postane roditelj, ali definitivno smo jako srećni zbog toga. Imam vremena da se 100% posvetim prvo ćerki, kasnije i surpuzi koja je u sedmom mesecu trudnoće. Očekujemo dečaka u poslednjoj nedelji maja“.

Neki nižerangirani igrači poput Tara Danijela i Noe Rubina zamerili su Novaku Đokoviću navodni odlazak iz SAD još pre zvanične odluke o obustavi turnira.

“To je totalno glup i kretenski potez nekih ATP igrača. Odluka da Novak i svi mi odemo kući nema veze sa bilo kakvom dojavom iz ATP saveta – da smo znali nešto ranije i da smo zbog toga otišli kućama. Totalno je glupo da neko napadne Novaka koji je čak i suviše iskren sa svim igračima, šta će on raditi itd, ‘što na um, to na drum’. Kada je reč o otkazivanju, toliko je mnogo informacija bilo u kratkom roku, sve je tako brzo eskaliralo, i sami vidite. Uhvatili smo jedan od poslednjih letova za Evropu“.

Posle intervjua sa Jankom stigla je i odluka ATP i WTA da nema tenisa do 8. juna, a Tipsarević je još pre rekao da je njegovo mišljenje da “ćemo imati abnormalno mnogo sreće ako odigramo Vimbldon ove godine“.

“Turnir da pusti sve igrače i njihove timove, to je preko 500 ljudi samo u Majamiju, kada smo govorili o otkazivanju tog turnira. Na Gren slem turnirima to je puta tri ili puta četiri, čak i ako se igra bez publike. Mislim da do početka američke turneje niko neće rizikovati“, kaže Tipsarević za Sport klub i apeluje na sve ljude da jako ozbiljno shvate virus i sve što se dešava, kao i da se pridržavaju preporuka lekara.