Breznik: Pogrešio sam sa Timom, boli mnogo

ATP 27. maj. 202018:36 > 18:45
Podeli:
Getty Images/Clive Brunskill

Posle možda i najboljeg perioda u karijeri Dominik Tim je raskinuo saradnju sa dugogodišnjim trenerom Ginterom Breznikom, što iskusni Austrijanac ne može lako da preboli.

Jasno je da ovo oko Dominika boli mnogo. Rad sa njim je praktično moje životno delo. Takođe mi je teško što se rastajem sa Volfgangom (Timovi otac), koji ne samo da je odličan trener već i dugogodišnji prijatelj. Nikada nisam imao problem sa Dominikom i njegovim roditeljima, tako da mi je nejasno što smo raskinuli saradnju – rekao je Breznik.

Povezano

Doduše, tu je verovatno ulogu odigrala i izjava 59-godišnjeg trenera da bi bez njega Dominik Tim i dalje bio igrač za fjučerse, dok njegov otac ne bi otišao dalje iz Zibenštajna. Priznaje Breznik da je pogrešio sa tom izjavom.

To su priče koje ne unapređuju odnos. Naravno, ona nije bila namenjena za javnost, ali bila je glupa izjava. Može da bude problem za roditelje ako se neko nazove stvaraocem Tima.

Tim je u karijeri osvojio 16 ATP titula, a igrao je i tri gren slem finala. Trenutno je treći teniser sveta, što mu je najbolji rejting u karijeri.