Nole: Nastaviće da se hvali da me je pobedio…

ATP 14. jun. 20200:20 > 0:27
Podeli:
Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se novinarima posle prvog dana takmičenja na Adrija Turu u Beogradu.

Srbin je prvog dana pobedio Viktora Troickog, a potom je izgubio od Filipa Krajinovića.

Povezano

„Oduševljen sam današnjim danom, prilikom da igram lično i vidim naše i svetske najbolje tenisere kako igraju u Beogradu. Atmosfera je bila sve bolja, ovo večeras je bilo fenomenalno. Prošla je ponoć, još je gledalaca na tribinama. To pokazuje koliko se voli tenis„, rekao je Novak.

Poslednji put Krajinović je zabeležio pobedu nad Đokovićem pre 10 godina.

Dobro se sećam tih svojih nastupa na Serbia Openu. Zaslužujemo jedan takav turnir, mi kao igrači i kao država bi trebalo da imamo i muški i ženski. Potrudićemo se da vratimo„.

Na pitanje koliko će se Filip hvaliti ovom pobedom, Novak je odgovorio:

Trajalo je svih 10 godina, sad će nastaviti. Neka ostane među nama šta sam mu rekao na mreži. Ja na njega gledam kao na mlađeg brata. Trudio sam se da budem uz njega, da mu budem podrška. On je izuzetan momak, to ceni i poštuje. Njegova saradnja sa Jankom pokazuje rezultate, siguran sam da može da dogura do top 10. Vidim da je posvećen, motivisan da zabeleži najbolje rezultate u narednom periodu. Janko zna kako da mu pomogne. Mi dosta pričamo. Svi se držimo zajedno. Neraskidiva veza među nama je urodila plodom, zato smo kao reprezentacija beležili rezultate. Odnos koju negujemo nas motiviše i inspiriše“.

Objasnio je prvi reket sveta i šta je presudilo u subotu uveče.

Sjajno je igrao. Vodio sam set i 2:1. Ali on je bio hrabar. Format je takav da se igra bez prednosti, on je dobio sva četiri odlučujuća poena. Ima izuzetan kvalitet, veliki je talenat, sad se polako slažu kockice i mentalno. Janko je tu bitna karika, on je bio u vrhu i zna šta je potrebno„.

Uprkos porazu, Đoković je bio zadovoljan.

„Srećan jedino mogu da budem kada vidim kako je sve prošlo, sa petkom i subotom. Prošlo je 12 sati oni i dalje igraju. Velika većina ljudi je oduševljena kompletnim događajem. Pozivam sve da dođu u nedelju da završnica bude najbolja moguća“, rekao je Đoković i dodao:

„Za razliku od uobičajenog tura sad imam više od jedne uloge. Dosta je zahtevno, iscrpljuje, ali i hrani. Kada vidim svoju porodicu, svih drugih igrača, to je divan prizor. I zato se bavimo ovim sportom, da prozivimo najlepše trenutke pred našim“ .

SK

U nedelju prvog tenisera sveta očekuje duel sa Sašom Zverevim.

„On je jedan od najjačih servera, za svoju visinu se dobro kreće. Svoje najbolje rezultate je beležio na šljaci. Biće interesantna rasplet„.

Đoković je najavio da će u naredna dva obelodaniti gde bi moglo da se igram u terminu koji je bio predviđen za Crnu Goru.