Đoković se oporavlja u Visokom

ATP 13. okt. 202014:36 > 14:46
Podeli:
Julian Finney Getty Images Sport

Samo dan posle poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, Novak Đoković se uputio u Bosnu i Hercegovinu. Prvi reket sveta je u ponedeljak bio u Sarajevu, da bi u utorak otišao u Visoko da ponovo poseti „piramide“.

Princscreen

Novak je već sredinom jula boravio u Visokom. Tada mu je kao i sada domaćin Semir Osmanagić. Srpski as je govorio o razlozima nove posete Bosni i Hercegovini za „Avaz“.

Ovaj put sa mnom je supruga Jelena, a naredni put ćemo doći sa decom. Mi ovde na Balkanu imamo jedno veliko blago i to već 15 godina i duže objašnjava kroz naučnu metodologiju dr. Osmanagić. Ne bih previše stručno pričao, jer je to Semirov zadatak, on je stručan čovek i nešto što je otkrio ovde je nešto vanserijsko i jako bitno ne samo za Balkan već za ceo svet”, istakao je Đoković.

Prvi igrač sveta kaže da tuneli u Visokom mogu da pomognu sportistima u procesu oporavka.

Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vreme u tunelima Ravne, koji su jako delotvorni na uvećanje kiseonika u plućima, direktno utiču na regeneraciju i oporavak, što je nama sportistima jako bitno, posebno u elitnim sportovima u kojima sezona traje jako dugo. Izloženi smo naporima, menjamo vremenske zone i sve što može na prirodan način da pomogne da se brže oporavite, a takođe služi i kao prevencija povreda, dobro dođe, i piramide i posebno tuneli ispod piramida su prava stvar za to”, izjavio je Đoković.